Kantriväki lyö hynttyyt yhteen – stetsoneita houkutellaan maksuttomaan yhteiskonserttiin Honkalaan

Mieltymys kantrimusaan on tullut puutikkalalaiselle Eero Itkoselle ”sukurasitteena”. Esimerkiksi Merle Haggardin elämänmakuiset biisit ovat Itkosen mieleen.

Juurimusiikin lajeista country-musiikin yleistyminen on mollivoittoiseksikin mainitussa Suomessa ollut hitainta; blues ja 1950-luvun rock’n’roll ovat oman asemansa vakiinnuttaneet jo aikapäiviä sitten. Viime aikoina ”kantrikin” on saanut nostetta alleen, ja musiikin ympärille on synnytetty jopa oma radiokanavansa.

Jos kesällä kuulit ilmoille kajahtavan innokkaan ”Jihaa!” -huudon, se saattoi liittyä hetkeen, jolloin musiikkiväki Sydän-Hämeen seudulla havahtui siihen, että country-musiikki elää ja voi alueella poikkeuksellisen hyvin. Syntyi ajatus eri esiintyjien yhteisesiintymisestä, ”Kantri & Roll -illan” hengessä.

– Todettiin, että sillä on oma arvonsa, että voidaan järjestää laadukas ilta kolmella kovalla paikallisella alan bändillä. Pälkäneläisten soittajien isoisänä asian toteutus jäi sitten minulle, kertoo Hannu Laaninen.

Kantria kaamokseen tarjoilevat Bad Rabbit, Bill Hill & Win Chester sekä Tim Creole & Hot Rods.

Bad Rabbit on peräti kuusihenkinen bändi Pälkäne–Kangasala-akselilta. Yhtye taitaa kaikensorttisen countryn, mutta painotus on vahvasti niin sanottuun ”outlaw”-suuntaan.

Mukana ovat laulun ja kitaran hoitava Eero Itkonen, rumpali – ja suomikantrin uranuurtajiin laskettava – Eeron setä Pekka Itkonen, soolokitaristi Mikko Hölli, basisti Ville Vallila sekä steel-kitaraa soittava Antti Raulamo. Nykyiseen kokoonpanoon kuuluu myös alalla tunnettu sahalahtelainen Marko ”Stenari” Stenström. Aitoon keikka on samalla uusitun kokoonpanon ensiesiintyminen.

Bill Hill & Win Chester ovat tuttuja myös nimillä A-P Rakkolainen ja Jarno Saario. Rakkolainen laulaa omia biisejään suomeksi ja kääntää myös oivaltavasti originaaleja kappaleita. Molemmat hallitsevat useita soittimia, ja esimerkiksi Rakkolaiselta on lupa odottaa keikalla ainakin kitaraa, huuliharppua ja banjoa. Mike Bell & The Belltonesin rumpalina toimiva Saario puolestaan lyö tahtia tässä bändissä härkäviululla eli kontrabassolla ja vastaa matalista äänistä ja laulaa taustoja.

Akustiseen “50’s rock’n rolliin” hullaantunut Tim Creole & Hot Rods oli alkujaan kokeneiden soittajien sivusoittimilla tekemä kokeilu, joka osoittautuikin toimivaksi ja myös keikkakelpoiseksi konseptiksi.  Vahvimmat musiikilliset fiftarijuuret löytyvät rumpali Mika ”Veke” Veijalta, joka on soittanut monissa kovissa alan bändeissä Roadracersia myöten. Myös paremmin rautalankakitaristina tunnettu ja solistinakin nykyisin laulava Jukka Kittilä on aloittanut kitaristin uransa 50’s-musiikilla.  Muut jäsenet eli Timo Ojala haitarissa ja Hannu Laaninen kontrabassossa ovat kokeneita pitkän linjan keikkamiehiä.

– Ja ehdottomasti aitoja 1950-luvun tuotteita, Laaninen nauraa.

Lauantai-iltaan Aitoon Honkalan alakertaan on vapaa pääsy kaikille country-musiikin ystäville ja siitä kiinnostuneille. Kello 21–02 kestävä iltama on kuitenkin merkitty K-18-rajoituksella.

 

Lue myös:

Kantrikeskiviikko: Kun Sydän-Hämeestä kasvoi kantrimusiikin merkittävä keskus

Kantrikeskiviikko: Bad Rabbit on ”sukurasitteena” kantrin rytmin perineelle Eero Itkoselle ykkösjuttu

Kantrikeskiviikko: Biisien kirjoittaminen on Marko Stenströmille rakkain osa musiikkiharrastusta – ”Lallattelen joitakin melodianraakileita puhelimeen talteen ja sitten demoilen biisiä valmiiksi”