Kiekkonestorit taituroivat hopealle ikämieslätkän SM-kisoissa

Turnauksen johtaja ja ikämieskiekon aktiivi Jarmo Salonen onnittelemassa Heikki Rönniä ja luovuttamassa joukkueelle hopeapokaalia.

Pälkäneläinen Heikki Rönni oli jo vuosia haaveillut siitä, että keräisi kasaan ikämiesporukan, jolla voisi lähteä testaamaan niin sanotun seniorilätkän taso. Tänä syksynä haaveesta tuli totta.

– Vaimon silmiin osui SM-turnauksen kutsu, ja kun ilmoittautumisaikaakin vielä oli, niin laitettiin homma tulille, Rönni kertoo.

Hän heittäytyi pikaisesti manageriksi ja keräsi Kangasalan, Valkeakosken ja Hämeenlinnan jäävuoroilta kokoon yli 55-vuotiaiden tuttuja kovia pelimiehiä.

– Pari vähän alaikäistä täytyi ottaa peruutusten vuoksi mukaan, Rönni tunnustaa.

HuwiHockeyn nimellä pelannut joukkue ei lopulta ollut Vierumäellä vain kisaturistin roolissa, vaikka kukaan ei osannutkaan arvioida menestysmahdollisuuksia ennalta. Joukkue hävisi vain yhden ottelun ja ylsi sarjassaan SM-hopealle. Rönni itse voitti turnauksen pistepörssin.

– Sen verran ennakolta uhosin, että jos kaikki pelit hävitään, niin sitten on kyllä valtakunnassa kova taso papoilla.

Hopeapelurit joukkuekuvassa. Ylärivissä vasemmalta Pauli Pelto Hämeenlinnasta, Ismo Hemilä Pälkäneeltä, Erkki Laurila Valkeakoskelta, Tapio Nieminen Pälkäneeltä, Petri Erholtz Kangasalta ja alarivissä vasemmalta Heikki Rönni Pälkäneeltä, Juha Peri Nokialta, Janne Pulkka Tampereelta, Anssi Palomäki Pälkäneeltä ja Timo Hietamäki Valkeakoskelta.