Matematiikkakilpailussa pärjänneet saivat stipendinsä – jatko-opinnot alkavat hiljalleen jo siintää palkittujen mielissä

Matematiikkakilpailussa menestyneet Kostianvirran yhtenäiskoulun yhdeksäsluokkalaiset kävivät noutamassa palkintostipendinsä Kangasalan seudun Osuuspankin Pälkäneen konttorilla viime perjantaina. Loogista päättelykykyä ja päässälaskutaitoa mittaavassa kisassa jaetulle ensimmäiselle sijalle ylsivät Ilmari Ahola ja Valtteri Piekkari ja jaetulle kolmannelle sijalle Noora Iivonen ja Milja Pyykkö. Stipendit nelikolle ojensi Nora Duncker Kangasalan seudun Osuuspankista.

– Kokeessa oli sekä helppoja että vaikeampia tehtäviä, palkitut kertoivat perjantain tilaisuudessa.

Matematiikanopettaja Tytti Kuokkanen Kostianvirran yhtenäiskoulusta kertoo, että oppilaat ratkoivat tämän vuoden kisassa päässälaskutehtävien lisäksi muun muassa ympyrän pinta-ala-aiheista tehtävää. Tehtäviä oli kaikkiaan kahdeksan.

Kostianvirran yhtenäiskoulun matikkakisan voittoisa nelikko. Vasemmalta Milja Pyykkö, Ilmari Ahola, Noora Iivonen ja Valtteri Piekkari.

Palkintosijoille yltäneellä nelikolla on jo suht selvät suunnitelmat kevään yhteishaun ja jatko-opintojen suhteen.

– Minä aion hakea Pälkäneen lukioon. Rakennus on jo yläkoulusta tuttu, opettajat ovat tuttuja ja kaveritkin, historian ja liikunnan mieliaineikseen nimeävä Noora Iivonen miettii.

Erityisesti vieraista kielistä ja kotitaloudesta pitävä Milja Pyykkö suunnittelee niin ikään jatkavansa opintoja Pälkäneen lukiossa. Valtteri Piekkari pohtii vielä kahden vaihtoehdon välillä.

– Varmaankin Pälkäneen tai Kangasalan lukioon haen. En ole vielä päättänyt, teknisen työn lempiaineekseen ilmoittava Piekkari sanoo.

Niin ikään teknisestä työstä pitävä llmari Ahola ei toistaiseksi ole ihan varma, hakeeko lukio-opintoihin.

– Lukioon sitten varmaan haen, jos en muuta keksi, Ahola tuumaa.

Peruskoulun matematiikkakilpailu on vuosittain yläkoululaisille järjestettävä valtakunnallinen kilpailu, jonka järjestää Matemaattisten aineiden opettajien liitto. Alkukilpailut pidetään omissa kouluissa syksyisin. Alkukilpailujen parhaat etenevät loppukilpailuun.

Osuuspankki tukee kilpailua paikallisesti jakamalla stipendit pälkäneläiskoulujen parhaille.