Luopioisten kirkossa kuullaan joulukuun alussa Aarne Pelkosta ja Marzi Nymania

Marzi Nyman ja Aarne Pelkonen konsertoivat Luopioisten kirkossa 3. joulukuuta. Kuva on otettu Nenäpäivä-konsertin yhteydessä. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.

Erinomaiseksi konserttiareenaksi tunnustetun Luopioisten kirkon joulukonsertti on jo etukäteen arvioitu poikkeuksellisen korkeatasoiseksi. Joulukuun kolmantena kello 17 alkavassa Taivas sylissäni -konsertissa kuulijoita saattelevat vuodenlopun tunnelmakaudelle baritoni Aarne Pelkonen ja monialamuusikko Markus ”Marzi” Nyman.

Aarne Pelkonen on tullut tutuksi viimeistään äskettäisestä television Nenäpäivä-konsertista sekä lukuisista muista esiintymisistä viime kuukausina. Pelkonen valmistui Sibelius-Akatemiasta 2014 ja kiinnitettiin vuosiksi 2015–2017 Oldenburgin oopperaan Saksassa, jossa hän sai muiden muassa Figaron roolin Mozartin oopperassa Figaron häät. Kansallisoopperassamme hän debytoi 2019 Jaakko Kuusiston Jää-oopperan pääosassa. Oopperan ohella hänet tunnetaan lied-, oratorio- ja jopa viihdelaulajana. Suomessa Pelkonen on konsertoinut Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja usean muun orkesterin solistina. Häneen voi tutustua sooloalbumeilla Virsi, Taivas sylissäni ja Haavekuvia sekä Ylioppilaskunnan laulajien joululevyllä Maa on niin kaunis.

Pelkosta säestää Marzi Nyman, huippukitaristi ja musiikin monitoimimies. Hänet näkee television lähetyksissä lähes päivittäin. Lukioikäisenä hän soitti jo Nylon Beatin taustayhtyeessä. Sittemmin Nyman on esiintynyt Lenni-Kalle Taipaleen yhtyeen vakiojäsenenä ja vuosituhannen alussa Apulannan keikkakitaristina.

Nyman on säveltänyt musiikkia elokuviin, Tapiola Sinfonietalle Sähkökitarakonserton ja Lahden urkuviikoille Konserton uruille, sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvielle ja Harley-Davidson moottoripyörälle. Hänen musiikkiinsa voi tutustua albumeilla Marzi ja Kelluva katedraali.

Luopioisten kappeliseurakunta ja Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistys odottavat pääsymaksulliseen tapahtumaan runsaasti joulunviettoaan aloittelevia kuulemaan huippumusiikkia.