Kirkkoherra Jari Kemppainen Kangasalan rovastikunnan lääninrovastiksi

Jari Kemppainen.

Tampereen tuomiokapituli on antanut kirkkoherra Jari Kemppaiselle viranhoitomääräyksen Kangasalan rovastikunnan lääninrovastin virkaan 1.1.2023 alkavaksi neljän vuoden määräajaksi.

Seppo Jarva on toiminut lääninrovastina Kangasalan ja Sääksmäen rovastikunnissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 alkaen. Lääninrovastin tehtävä kierrätetään näin vastuun jakamiseksi ja työkuorman tasaamiseksi rovastikunnan seurakuntien välillä.

Pälkäneen seurakunnan kirkkoherra Kemppainen on toiminut Jarvan sijaisena lääninrovastin tehtävässä jo elokuusta 2022 alkaen.

Lääninrovasti valvoo rovastikunnassa piispan ja tuomiokapitulin apuna esimerkiksi jumalanpalvelusten pitämistä, kirkollisten toimitusten suorittamista, hyvän kirkollisen järjestyksen ylläpitämistä, pappien ja lehtorien viranhoitoa ja elämää sekä kirkollisista asioista annettujen lakien noudattamista. Lääninrovasti myös edistää seurakuntien yhteistyötä sekä johtaa rovastikunnallista toimintaa.

Kangasalan rovastikuntaa kuuluvat Kangasala, Akaa, Sääksmäki, Pälkäne, Lempäälä, Vesilahti, Urjala, Ruovesi, Orivesi, Mänttä-Vilppula, Punkalaidun ja Virrat.