Joulunavaustapahtumat menivät jo, mutta vielä ehtii joulumyyjäisiin – myös kauneimmat joululaulut soivat monessa paikassa

Joulun aika aloitettiin virallisesti jo marras-joulukuun vaihteessa joulunavaustapahtumien merkeissä Pälkäneellä ja Kangasalla, mutta vielä ehtii joulumyyjäisiin. Koostimme listalle vielä ennen joulua järjestettäviä joulumyyjäisiä.

Pälkäneen Joulutori-tapahtuma järjestetään Pälkäneen torilla ja seurakuntatalolla lauantaina 10. joulukuuta kello 10–13. Jouluhankintojen ja jouluherkkujen hankkimisen lomassa voi nauttia Lions Club Pälkäneen tarjoamasta joulupuurosta. Koko perheen tapahtumassa on luvassa myös mukavaa pikkupuuhastelua lapsille. Tapahtuman järjestävät Lions Club Pälkäne, partiolippukunta Kostian Kahlaajat ja Pälkäneen Martat.

Vehoniemen Automuseolla on joulumyyjäiset 10.–11. joulukuuta. Myyjäiset ovat molempina päivinä kello 10–15. Myynnissä on paikallisten kädentaitajien tuotteita ja Vehoniemen kahvion jouluisia herkkuja.

Kuhmalahden Suojan perinteinen joulutori pidetään lauantaina 10. joulukuuta kello 10–13. Joulutorilla on myynnissä muun muassa käsitöitä ja jouluun sopivia herkkuja, kuten leivonnaisia ja savukalaa. Kävijät pääsevät myös äänestämään kauneinta joulukuusta. Kuhmalahden metsästysseuran järjestämä hirvenlihahuutokauppa on kello 11.

Joulumyyjäisiin ehtii vielä. Kuva Pälkäneen joulutorilta vuodelta 2019. Kuva: Hannu Söderholm.

Sahalahden kylien joulua vietetään Vilpeilän kylätalolla sunnuntaina 11. joulukuuta kello 11–14. Myynnissä on paikallisten kädentaitajien tuotteita sekä riisipuuroa, suolaista ja makeaa syötävää paikan päällä nautittavaksi. Tapahtumassa vierailee joulupukki ja luvassa on muun muassa vaahtokarkkien paistoa rakovalkealla ja askartelua. Tapahtuman järjestävät Lahdenkulman kyläyhdistys ja Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta.

Kukkian kädentaitajien perinteiset joulunajan myyjäiset pidetään Luopioisten Pytingillä 15.–22. joulukuuta. Myyjäiset ovat joka päivä avoinna kello 10–15. Kulmahuoneella kääritään paikallista kädentaitoa lahjapaketteihin. Myynnissä on myös itsetehtyjä joulukortteja. Myös kahvila on avoinna.

Haaviston joulutorille pääsee Saarikylissä lauantaina 17. joulukuuta kello 12–14. Haaviston luomutilan / Heikin leivän perinteisellä joulutorilla on myynnissä joululaatikoita, leivonnaisia ja lahjaideoita pukinkonttiin.

 

Kauneimmat joululaulut soivat jälleen

Kauneimmat joululaulut Pälkäneen seurakunnassa:

Su 11.12. klo 18.30 Pälkäneen kirkko. Kauneimpia joululauluja Ritva Huomon ja lapsi- sekä kirkkokuoron johdolla.

Su 11.12. klo 18.30 Luopioisten kirkko. Säestys Terhi-Tuulia Keränen (urut ja piano), Sisko Luukkonen (huilu), Sisu Saari (basso), Lauri Hölsä ja Janne Vesto (kitara).

To 15.12. klo 18 Puutikkalan VPK:n talo. Janne Vesto, säestys Minna Liljedahl.

La 17.12. klo 15 Rönnvikin viinitila. Maria Aaltonen, Juha Kankaristo.

 

Kauneimmat joululaulut Kangasalan seurakunnassa:

Ke 7.12. Klo 18 Vatialankulma.

La 10.12. Klo 17 Ruutanan oluthuone.

Su 11.12 klo 15 Kangasalan kirkko, lasten kauneimmat joululaulut, klo 18 Kangasalan kirkko, klo 18 Sahalahden kirkko.

Ti 13.12. Klo 18 Nattarin Yläbaari.

Su 18.12. klo 15 ja 18 Kangasalan kirkko, klo 18 Kuhmalahden kirkko, joulupuuro tilaisuuden jälkeen Pentosalissa.

Ma 26.12. Klo 18 Ruutanan Kerttula.

Pe 6.1. Klo 14 Ranta-Einola.