Liikuntatapahtuma Liuksialaan vai kenties temppurata Tiihalaan – kaupunkilaiset pääsevät taas kertomaan omia toiveitaan

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kangasalalaiset pääsevät päättämään kaupungin osoittaman rahasumman käytöstä. Osallistuvan budjetoinnin määrärahaa voidaan käyttää esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen, lainattavien harrastusvälineiden hankintaan tai eri toiminta-alueiden laitetäydennyksiin.

Kaupunkilaisten toiveesta osallistuvalla budjetoinnilla on Kangasalla järjestetty jo muun muassa drive in -ulkoilmaelokuvia (2021) ja keskustan toritanssit (2022) sekä hankittu lainattavia harrastusvälineitä pääkirjastolle ja kukkia kotihoidon asiakkaille (2020).

Vuoden 2023 osallistuvaan budjetointiin osoitettu 50 000 euron suuruinen rahasumma koostuu kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluille varatusta 30 000 euron määrärahasta sekä liiku- ja leiki työryhmältä osoitetusta 20 000 eurosta.

Mitä tapahtumaa tai toimintaa sinä haluaisit Kangasalle 2023? Oletko kenties aina halunnut liikuntatapahtuman Liuksialaan, rock-konsertin Raudanmaalle, temppuradan Tiihalaan tai sieniretken Sahalahdelle?

Ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin keinoin toteutettavaan toimintaan tai hankintaan kerätään 31.12. saakka. Ehdotus voi olla live- tai virtuaalitapahtuma, kurssi, näyttely, elokuva tai muu tilaisuus tai hankinta.

Ehdotuksia voi lähettää sähköisellä lomakkeella, joka löytyy sivulta kangasala.fi/osallistuvabudjetointi.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut valitsee ehdotuksista toteuttamiskelpoisimmat, joista kaupunkilaiset saavat äänestää suosikkejaan. Toteuttamiskelpoisuuteen vaikuttavat muun muassa käytössä olevat resurssit sekä ehdotuksen kustannusarvio. Ehdotukset julkaistaan anonyymeina ja äänestys suoritetaan samalla verkkosivulla tammikuussa 2023. Valitut ehdotukset toteutetaan vuoden 2023 loppuun mennessä.