Innostava työ löytyi pelialalta – oppimispeliä testattiin tiiviisti Aitoossa

Aitoon koulutuskeskuksen Telma-opikelijat testasivat Brakesoftin kehittämää ArkiTaitoo-oppimisympäristöä Aitoossa marraskuun lopulla.

– Aloitin Brakesoftilla reilu vuosi sitten harjoittelijana ja maaliskuusta lähtien olen ollut työntekijän roolissa, yrityksen brändin kehityksestä, markkinoinnista ja uusasiakashankinnasta vastaava Kalle Viljakainen kertoo.

Marraskuun lopulla kansainvälisen kaupan tradenomiksi valmistuva, 29-vuotias Viljakainen on kotoisin Pälkäneeltä, tarkemmin Onkkaalasta ja Epaalasta. Nykyisin hän asuu Tampereella, mutta paluumuutto Pälkäneelle siintää mahdollisuutena tulevaisuudessa.

– Pälkäne on mukava paikka asua, täällä on väljyyttä ja rauhaa.

Viljakainen käy nykyisinkin Pälkäneellä monta kertaa viikossa.

Pälkäneeltä kotoisin oleva Kalle Viljakainen on Brakesoftin brändi- ja markkinointipäällikkö.

– Käyn tarpeen mukaan strutsitilalla töissä, eläintenhoitajan tutkinnon omaava mies kertoo.

Hän on koulutukseltaan myös hieroja. Monialaisuus mahdollistaa erilaisten töiden tekemisen ja tuo Viljakaisen mukaan valinnan mahdollisuuksia sekä sopivasti haasteita.

Työ Brakesoftilla on hänelle mahdollisuus olla mukana kehittämässä kasvuyrityksen liiketoimintaa ja samalla kartoittaa mahdollisuuksia oman kasvuyrityksen perustamiseen tulevaisuudessa.

Tiimin johtamista etäyhteyksillä

– Lokakuussa tuli vuosi täyteen, Brakesoftilla projektipäällikkönä toimiva Heidi Kaltti kertoo.

Tehtävä löytyi ystävän vihjeen kautta. Pälkäneläislähtöinen Kaltti etsi pelialan töitä opiskellessaan koodausta ja pelien tekemistä Saskylla. Aikaisemmin hän oli pitkään töissä Aapiskukon Hesburgerilla ja sittemmin kirjapainossa. Ala vaihtui lomautuksen sysäyksenä.

Tällä hetkellä 40 -vuotiaalla Kaltilla on kaksi osa-aikaista työtä. Toistaiseksi työ Service deskissä eli it-tukena alan tunnetulla toimijalla vie enemmän aikaa.

– Brakesoftilla toimin myös Scrum masterina eli pidän huolta siitä, että saavutamme käytännön etenemistavoitteet aikataulussa ja reagoin ilmeneviin esteisiin.

Yrityksellä ei ole toimistoa, vaan kaikki työntekijät tekevät työnsä etäyhteyksillä. Työkielenä on englanti ja kommunikointi tapahtuu pääasiassa viesteillä. Kaltilla on kaikkiaan 25 alaista, joista suurin osa tekee töitä osa-aikaisesti. Monet ovat harjoittelijoita.

– Vastaan siitä, että aikataulut pitävät ja pidän yllä hyvää työilmapiiriä. Se, että kaikilla on hyvä olla, on ainoa keino saada parasta tulosta aikaan.

Vahvuudet kantavat työssä

Heidi Kaltti ja Kalle Viljakainen kuuluvat molemmat Brakesoftilla pidempään olleiden porukkaan, jossa käydään paljon yrityksen sisäistä keskustelua.

Pälkäneen lisäksi heillä on lähempikin yhteys vuosikymmenten takaa.

– Kalle oli ollut jo kuukausien ajan töissä, kunnes hän kysyi äidistäni. Itse olin myös kuulostellut tuttua nimeä, mutten ajatellut asiaa tarkemmin.

Viljakainen on ollut lapsuudessaan perhepäivähoidossa Kaltin äidillä Lastenlinnan alueella. Kaltti oli tuolloin yläasteella.

Sattuman kautta kumpikin on päätynyt samaan työpaikkaan erilaisten urapolkujen ja opintojen kautta.

– Pidän ongelmien ratkaisemisesta ja nautin hyvän työilmapiirin ylläpitämisestä, olen ikään kuin äiti-hahmo alaisilleni. Tämä on minulle luontaista, toki alan koulutus auttaa työssä myös, Kaltti sanoo.

Viljakaisen vahvuutena on hoitaa tehokkaasti erilaisia tehtäviä.

– Teen työtä Brakesoftille osa-aikaisesti, kuten moni muukin. Työni on hyvin monipuolista ja vaatii ongelmien ratkaisua sekä luovaa ajattelua. Nämä pitävät motivaatiotani yllä. Tällaista työtä haluan tehdä jatkossakin.

Heidi Kaltti työskentelee Brakesoftilla projektipäällikkönä ja scrum managerina.