Joulumuorin personal trainer – tapahtui Korvatunturilla joulun alla

Kirjoittaja on pälkäneläistynyt evp rikoskomisario, nykyisin kantofilosofi.

On marraskuun 24. päivä ja joulupukki herää pankolla kylkeä kääntämään ja tarpeilleen. Jouluun on kuukausi. Pukin muori havahtuu, että pukki on hereillä. Pukki on makaillut pankolla 11 kuukautta. Pukin vessareissun pituinen valveillaolo häiriintyy muorin kysymyksillä. Muori vaikuttaa ärtyneeltä ja tuo sen esiin, kun pukki toteaa, että anna minun olla rauhassa. Toteaa, että teen kovaa kausityötä ja minun täytyy saada levätä. Muori ei anna periksi, vaan tiuskaisee, että nyt kuuntelet.

Muori toteaa, että joo kahden päivän kausityö. Reissaat mukamas siinä ajassa ympäri maailman jakelemassa lahjoja. Minä joudun täällä tekemään tonttujen kanssa kaikki vuoden työt ja valmistamaan lahjat, jotka sinä levittelet ympäri maailmaa, etkä anna meille mitään korvausta. Sinua rakastetaan, mutta meille ei kukaan anna mitään arvoa. Makaat täällä joulujen välisen ajan ja sitten taas häivyt. Luuletko olevasi joku esihenkilö tässä taloudessa?

Pukki naurahtaa, ettei ole mikään esihenkilö, vaan pomo. Sanoo vielä, että siksi sepällä on pihdit, ettei kynnet pala. Työnjakohan tehtiin jo silloin, kun sanoimme toisillemme ”Tahdon” muutama sata vuotta sitten. Yrittäisit sinäkin kiertää koko maailma kahdessa päivässä, niin tiedät, kuinka raskasta se on. Ei ole helppoa, kun rekikelit ovat jatkuvasti vähentyneet ja joutuu keksimään muita kulkuvälineitä, kun Petteri Punakuono ei jaksa vetää rekeä kesäisessä kelissä ja lämpenevässä ilmassa. Minua kaiken lisäksi haukutaan satuolennoksi, vaikka suurin osa ihmisistä on minut nähnyt. Minua käytetään jopa hyväksi, kun olen niin hyväntahtoinen. Ennen joulua jokaisessa kaupassa ja pikkujoulutilaisuudessa näyttäytyy joulupukin korvike, valepukki. Nekin vain rahastavat minulla.

Muori kiukustuu lisää. Kerro minulle, miten on mahdollista, että muka kierrät kaikki paikat maailmassa kahdessa päivässä. Lähdet aattoaamuna minun pesemässä puhtaassa punanutussa ja saavut joulupäivän iltana nuttu mustana takaisin. Ihmettelen, missä oikein seikkailet. Olen jopa laskeskellut, ettei tuo reissusi pituus ole mitenkään mahdollinen. Sinun vauhtisi pitäisi olla 2100 kilometriä tunnissa, jotta ehtisit jokaisen kiltin lapsen luo, kun heitä on ainakin miljardeja. Matkaakin kertyy 466 miljoonaa kilometriä. Petterin on pissattava 7,5 kilometrin välein. Joten lahjakiertueen pituus on noin 62 miljoonaa poronkusemaa. No se siitä, mutta kerro missä luuhaat, kun olet aina musta, kun tulet takaisin.

Joulupukki kysäisee hämmästyneenä, että onko sinusta tullut mustasukkainen, sillä minähän olen vain mustanuttuinen palatessani. Kerron sinulle syyn siihen. Kaikki muut haluavat joulupukin poikkeavan jouluaattona, mutta englantilaiset jouluyönä salaa. Joudun jouluyönä laskeutumaan heidän taloihinsa savupiipun kautta ja ripustamaan lahjat sukkiin takan reunalle. Sen jälkeen joudun kiipeämään piipun kautta takaisin. Siinä nuttu nokeentuu, kun siellä on niin kostea ilma, että polttelevat märkiä puita ja piiput nokeentuvat.

Muori leppyy ja sanoo, että uskonhan minä sinua. Olen sinua vuosisadat rakastanut ja rakastan edelleen. Voisitko kuitenkin antaa minullekin lahjan? Haluan personal trainerin, sillä kuntoni on alkanut rapistumaan. Joulupukkiin iskee nyt mustasukkaisuus. Vai haluat lihaksikkaan nuoren miehen viihdyttämään sinua, kun minä työstä väsyneenä lataan itseäni pankolla. Muori halaa joulupukkia ja sanoo, en minä mitään sellaista treenaajaa tarvitse. Minä haluan koiran, se on paras personal traineri, sillä se veisi minut lenkille joka päivä. Olisi aina iloisena vastaanottamassa, kun tulen pajalta hommista. Pukki sanoo, että varmasti saat ja minkä rotuisen haluat. Muori vastaa nopeasti, että punaisen irlanninsetterin, sillä se on vauhdikas ja väri sopii meille. Rauha palautuu, kuten joulun alla pitääkin.