Etta säikytteli erän verran – kotivoitto nosti Lukon kuudenneksi

Passarilegenda Petri Hildén valitsi Ettan parhaaksi Aleksi Hännisen (vas.) ja Lukon ykköseksi Teemu Kuuselan. Kuva: Asko Niemi.

Kostia-areenan yleisö ehti pelätä jo pahinta, kun Luja-Lukon lentopallojoukkue menetti avauserän Ettalle viiden pisteen (19–14) johdon jälkeen.

Mutta ei hätää – pälkäneläisjoukkue kokosi hienosti rivinsä kömmähdyksen jälkeen ja käänsi huipputärkeän kamppailun edukseen lukemin 3–1 (25–27, 25–18, 25–18, 25–12).

Samalla Lukko nousi ykkössarjan taulukossa ainakin hetkellisesti korkeammalle kuin koskaan aiemmin. Kuudennelta sijalta kelpaa ponnistaa eteenpäin.

Lähtökohdat askarruttivat melkoisesti, koska Lukko joutui lähtemään syyskauden viimeiseen kotiotteluunsa ilman ykköspassariansa Jere Puolakkaa ja ykkösliberoansa Vili-Valtteri Helpiä.

Kysymysmerkit oikenivat illan mittaan, kun tilaisuutensa saaneet Jonne Haavisto ja Jaakko Ollikainen löysivät kaivatun itseluottamuspiikin. Se kantoi kauniiseen loppuun asti.

Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen nosti Haaviston ja Ollikaisen itsensä kokoamisen ottelun parhaaksi anniksi heti kolmen pisteen voiton jälkeen.

– Jonne paikkasi Jereä helkkarin hyvin, otteluvalmentaja Petteri Miettinen kiitteli.

Haaviston syötöt purivat tuhoisasti sekä toisessa että neljännessä erässä. Neljän ässän lisukkeeksi tuli tukku pahoja aloituksia. Pelinrakentelun helmi tuli kolmannen erän lopussa, kun yhden käden passi avasi hyökkääjälle tyhjän verkon.

Akaa-apu Jere Tikkala ja kapteeni Teemu Kuusela vastasivat pääosin Lukon hyökkäysvoimasta. Tikkalan komea saldo 17/+10 sisälsi neljä ässää. Kuusela säesti 16 pisteellä.

Lukko on tuskaillut monissa peleissä virheiden kanssa, mutta nyt tähän sortui vastustaja. Etta teki neljään erään peräti 25 suoraa hyökkäysmokaa. Se oli aivan liikaa.

Etta valmistautui kamppailuun huolellisesti. Oululaisvieras saapui jo lauantaina Jyväskylään ja siirtyi sieltä sunnuntaina Pälkäneelle.

Lukko käy vielä ennen joulutaukoa ensi sunnuntaina Nurmossa.

Jonne Haavisto pääsi passaamaan koko ottelun ja otti siitä kaiken ilon irti. Kuva: Rami Myllymaa.