Joulukuusien keräys kotipihasta tulee maksulliseksi myös biojäteasiakkaille

Pirkanmaan Jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana. Keräys on jatkossa maksullista myös biojäteasiakkaille. Kuuset kerätään lisäjätteen hinnalla, joka on 5,51–8,29 euroa per kuusi. Pälkäneellä yhden kuusen hinta on 6,65 euroa ja Kangasalla 5,51 euroa.

– Kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitoksessa Biomyllyssä biokaasuksi ja lannoitteeksi, sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi viedä sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Näistä sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Kuusi tulee viedä jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13. tammikuuta. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Joulukuusen voi viedä maksutta risujen keräyspisteelle Koukkujärven jätekeskukseen Nokialle ja Tarastenjärven jätekeskukseen Tampereelle.