Ella Nikkanen ja Jimi Pfäffli kohtasivat lasten itsenäisyyspäiväjuhlassa Sanna Marinin ja Robinin

Pääministeri Sanna Marin toivotti kätellen myös Ella Nikkasen tervetulleeksi Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlaan Säätytalossa.

Pälkäneläiset Ella Nikkanen ja Jimi Pfäffli viettivät poikkeuksellista paluuta arkeen itsenäisyyspäivän jälkeen. Kostianvirran yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset eivät hypänneet koulun penkille vaan suuntasivat Helsingin Säätytalolle tapaamaan pääministeri Sanna Marinia.

Tapaaminen ei ollut ihan kahden- tai kolmenkeskinen, sillä paikalle oli kutsuttu kaikkiaan yli 550 lasta – kaksi jokaisesta Suomen kunnasta. Kangasalta juhlaan osallistuivat Noah Korpinen ja Saima Roine.

Marinin lisäksi ministeriedustusta täydensivät valtiovarainministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Juhlan teemana oli tällä kertaa ”tulevaisuuden tekijät”. Lapsia oli pyydetty tekemään etukäteen teemaan sopiva piirros, valokuva tai muu taideteos. Teokset nähtiin digitaalisina Säätytalon aulassa.

Pääministeri Marin kertoi teemaa mukaillen juhlapuheessaan, että maailma ympärillämme ei vain muutu, vaan me pystymme itse vaikuttamaan muutokseen.

– Teidän mielipiteellänne on väliä. Siksi on tärkeää, että te olette täällä tänään monilukuisina yhdessä juhlimassa Suomen itsenäisyyttä. Me kuulemme ilolla teidän kaikkien ajatuksia tulevaisuudesta. Muistakaa kuitenkin, että yksi tärkeimmistä lapsen oikeuksista on oikeus olla lapsi, hän totesi.

Tilaisuuden juontajana toimi näyttelijä Christoffer Strandberg, ja yllätysohjelmanumerosta vastasi tällä kertaa artisti Robin Packalen.

10-vuotiaille järjestettävää Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Juhlat pidettiin myös vuosina 2018 ja 2019, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi ne jäivät väliin kahtena edellisvuonna.

Juhla suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Lapsiasiavaltuutetun toimiston ja Kansallisen lapsistrategian kanssa.

Ella Nikkanen ja Jimi Pfäffli edustivat Pälkänettä lasten itsenäisyyspäivän juhlassa viime viikolla.