Lavistanssiohjaaja Merja Sintonen palkittiin ansiokkaasta toiminnasta

Aitoon Marttojen Lavistanssiryhmän ohjaaja Merja Sintonen sai valtakunnallisen tunnustuksen, kun hänelle myönnettiin Opintotoiminnan Keskusliiton Siviksen Helli Suomisen henkilöstipendi kolmen muun vertaisopintoryhmän ohjaajan lisäksi. Stipendirahaston kunniakirjojen jakotilaisuus pidettiin Helsingissä 2. joulukuuta.

Helli Suomisen stipendeillä palkitaan ja tuetaan vertaisopintoryhmien toimintaa ympäri Suomea. Stipendi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta, ja tänä vuonna myönnettiin neljä henkilöstipendiä sekä kuusi opintoryhmästipendiä. Stipendinsaajien valinnassa painotettiin pitkäjänteistä ja ansioitunutta toimintaa vertaisopintoryhmän ja oppimisen kehittämisessä sekä uutta osaamista ja oppimista tuottavaa toimintaa.

Helsingissä Merja Sintoselle kunniakirjan luovutti Opintotoiminnan Keskusliiton toiminnanjohtaja, rehtori Marita Salo yhdessä hallituksen puheenjohtajan Jukka Tahvanaisen kanssa.

Aitoon Marttojen Lavistanssiryhmä alkoi syksyllä 2015 Aitoon koululla Opintotoiminnan keskusliiton Siviksen vertaisopintoryhmänä ja toimii edelleen. Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla opitaan erilaisia lavatanssiaskeleiden perusteita. Lajin periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita. Syksyn ja kevään aikana on tanssittu monipuolisesti eri lavatanssilajeja, kuten valssia, humppaa, tangoa, foksia, buggia, fuskua, rumbaa, cha chata, sambaa ja hidasta valssia. Tunnilla jokainen osallistuu sen mukaan, miten itse kokee parhaaksi.

Merja Sintonen on ohjannut erilaisia tanssiryhmiä vuodesta 1984 lähtien, muun muassa lasten ja aikuisten kansantanssiryhmiä, kantritanssia sekä Valkeakoski-Opistossa lavatanssia vuodesta 2005 lähtien.