Aukusti Koiviston suosikkijoululauluissa kuuluvat niin kepeys, roots-musiikki kuin sopivan kaihoisa tunnelmakin

Pälkäneläinen Aukusti Koivisto yhdistää omassa musiikissaan vaikutteita rockabillysta, countrysta, rock’n’rollista sekä perinteisestä suomalaisesta iskelmästä. Vaan mitkä ovat laulaja-lauluntekijän ja kitaristin lempijoulukappaleet? Antaa Koiviston kertoa.

  1. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas. ”Tässä kappaleessa kulminoituu amerikkalainen joululaulutyyli, josta pidän kovasti: kepeä, hyväntyylinen ja joulumieltä nostattava.”
  2. Kun joulu on. ”Upea suomalainen joululaulu. Olen kaihoisan mollimusiikin ystävä ja tämä joululaulu edustaa tuota tyyliä hienosti.”
  3. Arkihuolesi kaikki heitä. ”Perinteiselle hartaalle suomalaiselle joulumusiikille on tilausta vuodesta toiseen. Tämä yli satavuotias klassikko toimii aina.”
  4. Joulupukin töissä, ”Pidän roots-musiikista ja mielestäni suomenkielisiä hyviä juurekkaita joululauluja on aivan liian vähän. Tämä J. Karjalaisen tekemä kappale on kuitenkin loistava esimerkki siitä, kuinka jouluun sopii myös vauhdikkaampi meno.”
  5. Santa Claus Is Back In Town. ”Suuri idolini Elvis Presley teki myös paljon joulumusiikkia. Tämä blueskaavaa noudattava joululaulu on Elviksen joululevyjen parhaita kappaleita.”
Aukusti Koivisto viettää joulua rentoutuen läheistensä kanssa sekä todennäköisesti myös jollakin tavalla musiikin tekemisen merkeissä. – Aloitin tauon livekeikoista elokuussa, mutta uutta levytettävää materiaalia on valmisteltu koko tämä vuosi. Alan tehdä uutta albumia alkuvuodesta, joten uskoisin, että uutta musiikkia on luvassa ensi vuonna, Koivisto kaavailee. Kuva: Katri Karvinen.

 

Vastaa kyselyyn: Mikä on oma lempijoululaulusi?

[wpforms id=”218852″]

 

Lue myös:

Perinteiset joululaulut pitävät pintansa vuodesta toiseen – radiokuuntelijat alkavat toivoa joululauluja soittoon marraskuun loppupuolella