Elämää sinisten silmälasien takana – Sappeen kesäteatterissa nähdään ensi kesänä musikaali Mikko Alatalon elämästä

Satoja tunnettuja kappaleita, yli 40 albumia, toimittajana työskentelyä, lastenmusiikkia, kansanedustamista, hiihdonopetusta ja neljä Syksyn Sävel -kilpailun voittoa. Maalaispoika oon on musiikillinen kunnianosoitus koko kansan tunteman Mikko Alatalon monipuoliselle uralle.

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys vie Sappeen kesäteatterissa ensi kesänä matkalle Kiiminkijoen varrelta kohti kaupunkia, kertoen Alatalon tarinaa sinisten silmälasien takana.

Elämänkerrallinen musikaali tarjoaa katsojalle kappaleita taiteilijan laajasta musiikillisesta repertuaarista, lämmintä huumoria, hauskoja kommelluksia sekä koskettavaa ikävöintiä toisen ihmisen luo.

– Mikko Alatalon tunnen henkilökohtaisesti jo 80-luvun alkupuolelta Ajolähtö– elokuvan ajoilta. Nyt kun olen tutustunut Mikon elämään käsikirjoituksen tiimoilta, se on yllättänyt ja avartanut omaa maailmaani. Kuinka rikas ja monipuolinen taiteilija Mikko on. Ja aikamoinen elämä, niin ilossa kuin surussakin. Musikaali tulee olemaan värikäs, niin kuin on hänen elämänsäkin, ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen toteaa.

Sappeen kesäteatterissa nähdään musikaali Mikko Alatalon elämästä. Kuvassa Alatalo laulattaa Kangasalan kesänavauksen yleisöä vuonna 2017.

Mikko Alatalo kertoo olevansa otettu siitä, että hänen työnsä ja elämänsä kansanlaulajana saa kunnianosoituksen musikaalin muodossa.

– Takana on Manserokin synnyttäminen nuoruuden innolla yhdessä Juice Leskisen ja Harri Rinteen kanssa. Tuli ensimmäinen soololevy Maalaispoika oon. Tulivat laulut Siirtomaa-Suomesta ja sen ihmiskohtaloista. Tulivat Syksyn sävel-voittorallit ja niiden myötä kiertäminen kaikissa Suomen kylissä. Tuli raskas 90-luku. Sitten vuodet Tammerkosken sillalla tv-kansan laulattajana. Lopulta vanhojen kavereiden, Juicen ja minun, yhteen tulo Senaattorina ja boheemina. Tulivat myös vuodet Arkadianmäellä kansan palvelijana. Mutta politiikka tulee, politiikka menee – laulut jäävät. Takana kolme miljoonaa kilometriä, 6000 keikkaa, yli 700 levytettyä laulua. Jokia kajakilla, suksimista tuntureilla ja kiipeilyä vuorille. Paljon elettyä elämää, jolta olen saanut paljon – ja paljon myös menettänyt, Alatalo miettii.

 

Maalaispoika oon:

  • Ensi-ilta Sappeen kesäteatterissa 6.7.2023
  • Lavalla muun muassa Aleksi Aromaa, Mira Luoti, Valtteri Aaltonen, Olga Lepistö, Harri Penttilä, Mikko Huoviala, Heidi Kirves /Anna Pukkila
  • Kapellimestari: Ali Ahmaniemi