Rönnin ja nuorten Leijonien MM-urakalle varaslähtö – Suomen U20-maajoukkue pelaa harjoitusottelut Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan ennen turnauksen avausottelua

Pälkäneen Topi Rönni viettää joulua Kanadassa. Tapparaa edustava hyökkääjä on mukana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa nuorten jääkiekon MM-kisoissa.

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkue aloitti leirinsä Kanadan itärannikolla St. Johnissa perjantaina 16. joulukuuta. Leirityksen ensimmäinen vaihe huipentui maanantai-iltana pelattuun harjoitusotteluun USA:ta vastaan. Numerolla 13 pelaava Rönni oli kokoonpanossa kolmoskentän keskushyökkääjänä laitahyökkääjinään Jani Nyman ja Konsta Kapanen. Yhdysvallat voitti ottelun maalein 5–2.

Tiistaina 20. joulukuuta joukkue pakkasi varusteensa ja matkusti noin 150 kilometrin päähän majapaikkaansa Monctoniin, jossa sijaitsevassa Avenir Centre -hallissa pelataan MM-kisojen alkulohko B:n ottelut. Suomen lisäksi B-lohkossa pelaavat Latvia, Sveitsi, Slovakia ja Yhdysvallat.

Ennen MM-turnauksen alkua Suomi pelaa vielä jouluaatonaattona harjoitusottelun Kanadan MM-ryhmää vastaan. Ottelu pelataan Halifaxissa, jossa pelataan MM-kisojen A-lohko ja mitalipelit.

Kanada-pelin jälkeen Suomen joukkue palaa Halifaxista noin 250 kilometrin matkan takaisin Monctoniin, jossa MM-turnaus alkaa Nuorten Leijonien osalta tapaninpäivänä. Ottelu Suomi–Sveitsi on samalla koko turnauksen avausottelu.