Koululaisten työt matkasivat Meksikoon – töiden aiheena oli ”Mitä rakastan eniten?”

Kangasalan Suoraman koulun oppilaat osallistuivat opettajansa Päivi Mansikka-ahon johdolla tänä syksynä Meksikon World Art Games -tapahtumaan. Kuvataidetöiden aiheena oli ”Mitä rakastan eniten?”. Oppilaat työstivät aihetta koululla yhdessä, ja siten kaikki saivat osallistumisestaan sertifikaatin eli kunniakirjan. Kansainvälinen taidetapahtuma innosti oppilaita, ja töistä tulikin upeita. Suoramalaisilta valmistui yhteensä viisi työtä.

 

Suoraman koulun oppilaat kunniakirjojensa kanssa.

Toinen osallistuja oli Pikonlinnan Art Villa Armas -galleriasta tuttu Auli Tikkala, joka sai Kivimaan peruskoulusta Lahdesta kolme oppilasta paneutumaan työhön. Jotta saatiin liikkeelle täydet kymmenen työtä, niin pälkäneläiset Ella Nikkanen ja Aune Mattila tekivät myös omat työnsä.

Auli Tikkala oppilaidensa töiden kanssa.
Ella Nikkanen ja Aune Mattila.

Aune Mattila vei tehdyt työt WAG-tapahtumaan Pohjois-Makedoniaan syksyllä. Siellä ne herättivät ihastusta, kaikki halusivat katsoa ja kuvakin piti ihan ottaa. Työt matkasivat sitten Pohjois-Makedoniasta Ingrid Rosasin laukussa Meksikoon todella suureen tapahtumaan.

– Suuri kiitos pitää sanoa Ari Järviselle PrintScorpioon Aitooseen, sillä hänen antamansa kuitukangas on palvellut jo kahtena vuotena näiden lipputyyppisten maalausten pohjina. Itse ompelin niihin ripustuskujat. Tämä lahjoitus on mahdollistanut maalausten teon hyvälle, kestävälle materiaalille. Kuitukangasta on kulunut paljon, Aune Mattila kertoo.

Aune Mattila näyttelyssä lasten töiden kanssa.