Yhteistä Joulua vietettiin jouluaattona Luopioisissa – vapaaehtoisvoimin järjestetty lämminhenkinen joulujuhla tarjosi hyvää ruokaa, joulumieltä ja seuraa

Luopioisten seurakuntatalossa vietettiin Yhteistä Joulua jouluaattona kello 12–15. Yhteinen Joulu -tapahtuma oli ”neljännen sektorin” järjestämä joulujuhla, jonka järjestäjinä oli kaikkiaan parikymmentä vapaaehtoista henkilöä, jotka ilmoittautuivat mukaan saatuaan tiedon tapahtumasta lehtijutuista tai somejulkaisuista. Osa vapaaehtoisista teki tai lahjoitti tarvikkeita joulupaketteihin, osa oli valmistamassa ruokia ja suuri osa oli mukana myös itse tapahtumassa.

Seurakuntatalo saatiin käyttöön seurakunnalta, ja kappalainen Janne Vesto oli mukana suunnittelupalavereissa ja myös tilaisuuden yhtenä järjestäjänä. Ruokien raaka-aineet saatiin lahjoituksina paikallisilta K-kauppiailta sekä 4,5 kilogrammaa hirvipaistia puutikkalalaiselta Riitta Kanteleelta. Ruoat valmistettiin talkoovoimin Seppo Rinteen johdolla. Kostiakeskus lahjoitti pieniä lahjoja ja käsintehdyt kortit kaikille osallistujille ja talkoolaisille. Suttisen tila lahjoitti karamelleja, Minna Liljedahl saaristolaisleipiä, Hilma & Olga koristeita ja Kultakeskus Oy lahjakortin sekä tuotelahjat. Luopioisten K-kauppias Nina Hannonen lahjoitti myös amaryllikset kaikille. Kyllikki Pohjola ja Pälkäneen kunta antoivat tukea tarvikkeiden ja talkooeväiden ostoon.

Olavi Peltonen ja Janne Vesto keskustelivat yhteislaulujen lomassa. Kuva: Marja-Liisa Suomalainen.

Tapahtumaa oltiin alun perin järjestämässä myös Onkkaalassa.

– Järjestimme tapahtuman lopulta vain Luopioisissa, sillä sinne tuli enemmän ilmoittautumisia ja erityisesti kyytiä tarvitsevia henkilöitä. Kuljetimme Onkkaalasta kyytiä tarvinneet sinne. Näin talkooväki riitti paremmin ja ruokahävikkiä tuli vähemmän. Mahduimme hyvin yhteen paikkaan. Juhlavieraita oli paikalla noin 25 henkilöä ja talkoolaisia 15 henkilöä, järjestelyissä mukana ollut Marja-Liisa Suomalainen kertoo.

Joulujuhlan ohjelmassa oli glögitarjoilu, joulurauhan julistuksen seuraaminen, jouluevankeliumi, joululounas, yhteislauluja, seurustelua, kahvit ja joulupukin vierailu.

– On hyvin todennäköistä, että ensi jouluna järjestämme tapahtuman uudelleen, todennäköisesti sekä Onkkaalassa että Luopioisissa, Suomalainen sanoo.

Juhlavieraat ja vapaaehtoiset nauttivat joululounaan yhdessä. Sen jälkeen jokainen sai valita Kostiakeskuksessa valmistetun joulukortin. Kuva: Marja-Liisa Suomalainen.