Pälkäneen Luja-Lukon alle 14-vuotiaat tytöt pelasivat itsensä SM-sarjaan – kevätkausi pyörähtää käyntiin lauantaina

Pälkäneen Luja-Lukon alle 14-vuotiaat tytöt saavuttivat koripalloilun syksyn SM-karsintasarjassa paikan kevään SM-sarjaan. Luja-Lukko voitti syksyn peleistä kuusi ja hävisi ainoastaan Tampereen Pyrinnölle. Sarja tiedettiin tasaiseksi, ja paljon pelejä pelattiinkin ristiin. Lopulta ennakkosuosikit osoittivat tasonsa ja SM-sarjaan pääsi Luja-Lukon lisäksi Tampereen Pyrintö, Salon Vilpas, BC Nokia ja Forssan Alku.

Luja-Lukon 15 pelaajan ryhmä on sitoutunut harjoituksiin kesän ja syksyn ajan hienosti. Pääpaino niin laji- kuin fysiikkaharjoittelussa on ollut henkilökohtaisen taidon kehittäminen. Joukkueen pelitapa on tietoisesti pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, jotta yksi vastaan yksi -pelaamiselle saataisiin peleissä mahdollisimman paljon toistoja. Pelien lisäksi kahden fysiikkaharjoituksen ja 3–4 lajiharjoituksen viikkovauhti on ollut kova, mutta palkintona tehdystä työstä tyttöjen henkilökohtaisten ominaisuuksin kehittyminen on ollut hienoa seurattavaa.

SM-karsintojen lisäksi Luja-Lukko osallistui alle 14-vuotiaiden alueelliseen sarjaan voittaen kaikki kahdeksan otteluaan. Sarja toimi hyvänä ponnahduslautana kovempiin sarjoihin ja näin peliminuutteja ja vastuuta pystyttiin jakamaan tasaisesti.

Syyskaudella yksittäisistä pelaajista isoimpia tason nostajia ovat olleet vastustajan kärkipelaajia puolustava Martta Mattila ja SM-karsintajoukkueessa aloitusviisikkopaikan ottanut pallovarma pelintekijä Aino Vuotari.

Luja-Lukko aloittaa pelinsä SM-sarjassa lauantaina 7. tammikuuta otteluilla EBT Whitea ja Helmi Basketia vastaan.

Tomi Ingman,

Pälkäneen Luja-Lukko U14 tytöt päävalmentaja

 

U14-tytöt SM-karsintasarja.

 

 

U14-tytöt 2-divisioona läntinen alue.