Luja-Lukko piinasi sarjajohtajaa areenalla – kolmannen erän voitto pitkääkin pidemmän kaavan mukaan kantoi Lempon voittoon, vierasvalmentaja suitsutti kotijoukkueen Jere Puolakkaa

Lempon Jyri Niemi (vasemmalla) ja Luja-Lukon Jere Tikkala palkittiin sunnuntaisen paikalliskamppailun parhaina. Valinnat teki Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen. Kuva: Asko Niemi.

Luja-Lukko oli pitkään Lempo-Volleyn – ja sen edeltäjän LeKin – lattiarättinä. Useita rumia tappioita kokenut pälkäneläisjoukkue tuli kuitenkin sunnuntaiseen paikalliskamppailuun ahnaasti ja intoutui haastamaan kivikovaa vastustajaa toden teolla.

Luja-Lukko vei toisen erän näytöstyyliin, johti kolmatta erää parhaimmillaan viidellä pisteellä (19–14) ja hankki peräti kuusi eräpalloa. Sankarin viittaa sovitettiin monille harteille, mutta valitettavasti kentällä ei ollut itsevarmuuden perikuvaa Ville Mattilaa. Pälkäneläislegenda olisi tiettävästi poseerannut mielellään Sydän-Hämeen Lehden kansikuvassa suupaistuaan ratkaisupallon keskelle Lempon kenttää.

Nyt uutta Mattilaa ei löytynyt. Lempo kesti pitkän piinan mestarillisesti – ja hiukan jumaltenkin avustuksella – ja romutti Lukon yllätystoiveet hurjin lukemin 32–30. Kasimir Vuorinen katkaisi erän ässäsyötöllä ja juhli tämän jälkeen kuin olisi ratkaissut maailmanmestaruuden.

Tämän jälkeen kävi juuri niin kun arvata saattoi: Luja-Lukon usko hiipui. Ykkössarjaa dominoiva Lempo vei jännityskamppailun 3–1 (25–18, 18–25, 32–30, 25–17) ja voi keskittyä rakentamaan kuntohuippuansa kevään pudotuspeleihin.

Samaan hengenvetoon pitää todeta, ettei Lukon tarvitse hävetä esitystään tippaakaan. Pälkäneläisisäntä puristi kivikovan vastustajan ahtaammalle kuin koskaan.

– Odotetun kova peli. Mielestäni Pälkäneellä on historiansa vahvin nippu kasassa – eikä vuosien takaisten keskinäisten pelien tuloksia kannata tuijotella. Pälkäneen syöttö pysyi todella painavana ja virheettömänä läpi ottelun. se pani meidän vastaanoton todelliseen testiin, Lempon valmentaja Tuomas Alatalo tuumi.

Mitä Pälkäneen pelaajista jäi päällimmäisenä mieleen?

– Laiturikolmikko Teemu Kuusela, Mikko Kuusela, Jere Tikkala pelasi sillä tasolla, millä heidän kuuluukin pelata. Se sijaan Passari Jere Puolakka pelasi parhaan pelinsä, mitä olen nähnyt hänen pelaavan, Alatalo suitsutti.

Tikkala palkittiin aiheesta Lukon parhaana. Lemposta Uotilan Leipomon limppuja sai libero Jyri Niemi.

– Pääsimme nyt sille tasolle, mitä olen odottanut porukalta jo jonkin aikaa. Pystyimme haastamaan sarjan kärkijoukkuetta todella hyvin. Toki olin ajatellut tätä lähinnä East Volleyta, Karhulan Veikkoja ja Oulun Kiskoa vastaan. Tuntui vielä paremmalta, kun tämä toteutui ehdotonta ykköstä Lempoa vastaan, Luja-Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen summasi.

Tarjolla oli sympatian lisäksi pisteitäkin, mutta vielä ei ollut tämän palkinnon aika.

– Toki joitakin palloja olisi voitu pelata toisinkin, mutta näiden miettiminen on turhaa. On tärkeintä, että löysimme tason, millä meidän kuuluukin olla, Hämäläinen painotti.

Lukko jatkaa urakkaansa ensi sunnuntaina Pyynikin pyhätössä legendaarista Rantaperkiön Iskua vastaan.

Hämäläinen luotsasi taannoin pitkään juuri Iskun ryhmää ja pääsi nauttimaan monista saavutuksista Suomen mestaruudesta lähtien.