MM-pettymyksen jälkeen katse seuraavassa kansainvälisessä haasteessa – jalan loukkaamisen kanssa säikähdyksellä päässyt Topi Rönni hakee Tapparan kanssa paikkaa CHL-finaalista

Topi Rönni on saanut kääntää katsettaan nopeasti eteenpäin jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen. Vuoden ensimmäisinä päivinä Kanadasta Suomeen palaamisen jälkeen alkoi valmistautuminen seurajoukkue Tapparalle erittäin merkitykselliseen peliin. Kirvesrinnat kohtaavat tiistai-iltana Tampereella sveitsiläisen EV Zugin kansainvälisen CHL-liigan välieräottelussa.

– Hieman outo olo olla takaisin Suomessa. Kuitenkin kolme viikkoa mentiin niin tiivisti yhdessä jätkien kanssa. Nyt pitää vain koettaa päästä normaaliin rytmiin mahdollisimman nopeasti, paluu arkeen tulee aika vauhdikkaasti, Rönni mietti Suomeen palattuaan.

Paluu Kanadasta meni lopulta kiharaiseksi. Joukkueelle oli hankittu liput finaalia seuranneelle päivälle 6. tammikuuta, eikä nopeammalle poispääsylle näyttänyt aukeavan ovea talvimyrskyn sotkettua lentoliikennettä.

Lopulta poppoolle saatiin kaivettua liput niin, että joukkue lensi Suomeen eri lennoilla pienissä ryhmissä.

– Paluumatka oli aika mielenkiintoinen, Rönni myöntää.

Suomi oli MM-kisoissa lopulta viides. Sijoitus määrittyi siitä, että Suomi oli alkulohkon tulosten pohjalta lasketulta rankingiltaan paras joukkue, joka hävisi puolivälierissä. Nuorten Leijonien pelit päättyivät kitkerään 2–3-tappioon Ruotsia vastaan.

– Totta kai harmittaa, että turnaus loppui noin, miten loppui.

Rönni loukkasi yhdessä alkulohkon ottelussa ilkeännäköisessä tilanteessa jalkaansa, mutta oli kuitenkin kaukalossa ratkaisupelissä.

– Jalka on ihan suhteellisen hyvä, lopulta selvisin aika pitkälti vain säikähdyksellä, hän kertoo.