Pikkuteatterin näytelmä Mike ja luokka 8.a pohtii koulukiusaamista sekä kiusatun että kiusaajan näkökulmasta

Kangasalan Pikkuteatterin näytelmä Mike ja luokka 8.a sai ensi-iltansa sunnuntaina 8. tammikuuta. Nuortennäytelmä pohtii koulukiusaamista. Vaikka näytelmästä löytyy myös huumoria, se suhtautuu rankkaan aiheeseensa vakavasti.

Miken roolin esittävä 17-vuotias Meeri Lammela kertoo, että rooliin eläytyminen on ollut silmiä avaavaa.

– Aikuisten välinpitämättömyys kiusaamisesta ja se, kuinka pitkälle tilanteet eskaloituvat, tuntuu erityisen rankalta. Toivon, että näytelmä saa katsojat ajattelemaan näiden asioiden vakavuutta, Lammela sanoo.

Näyttämöllä nähdään Kangasalan Pikkuteatterin yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmän näyttelijöitä.

Näyttämöllä nähdään Kangasalan Pikkuteatterin yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmän näyttelijöitä. Kuvassa Sakarias Koivisto (vasemmalla ylhäällä), Lumi Tomminen, Lyyti Rönö, Emilia Eerola ja alarivissä Meeri Lammela sekä Henriikka Aalto. Kuva: Riina Katajisto.

Mike ja luokka 8.a:

 • Käsikirjoittaja: Tuulikki Kankaanpää
 • Ohjaaja: Mika Eerola
 • Kesto: 60 minuuttia
 • Ikäsuositus: 13+
 • Esitykset Pikkuteatterin teatteritilassa Kangasalan Asemalla (Raudoittajantie 6):
 • Su 8.1. klo 19
 • Ke 11.1. klo 19
 • Pe 13.1. klo 19
 • La 14.1. klo 15
 • Su 15.1. klo 19
 • Ke 18.1. klo 19
 • La 21.1. klo 19