Vesisankarit tutustuvat pelastusliivihaasteeseen ja melomiseen – tapahtumassa myös merenneitouintia ja vesitorpedo

Vauhdikas ja suosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kangasalan uimahalliin Kuohuun ensi lauantaina 21. tammikuuta. Tapahtuman aikana kello 10.30–16 pääsee kokeilemaan vesitaitoja kehittäviä tehtäviä erilaisilla rasteilla.

Hauskanpidon ympärillä pyörivässä tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen saloihin. Tapahtumassa voi muun muassa meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla snorklausta ja räpyläuintia, harjoitella pelastusliiveillä uintia, osallistua merenneitouintiin sekä testata miten vesitorpedo liikkuu veden alla. Järjestelyistä vastaavat Kangasalan liikuntapalvelut ja uimahallin henkilökunta sekä Salmiakkisukeltajat.

Vuoden 2023 Vesisankarit-tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei riitä, että liivit ovat esimerkiksi veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.