Oikotien asuntojen ostaja remontoi jo täyttä vauhtia – katso kuvia ja tunnelmia paikan päältä

Erkki Korkeela ei halunnut lähteä muualle Luopioisten vanhustentaloyhdistyksen mentyä konkurssiin. Nyt hän on Rautakodit oy:n vuokralainen, jonka yksi osakas on Rautajärvellä aiemmin asunut Arja Annala.

Konkurssiin menneen Luopioisten vanhustentaloyhdistyksen Oikotien kiinteistö sai alkuvuodesta uuden omistajan. Asuntojen vuokrausta varten perustettu Rautakodit oy perustettiin ennen joulua Oikotien kiinteistöjen ostamista varten. Ulosmitatun omaisuuden huutokauppa käytiin suljetuin tarjouksin.

– Olimme joululounaalla ja ajattelimme, että kyllähän tuo pitää ostaa ja laittaa kuntoon, sanoo Arja Annala, joka on yksi kuudesta osakkaasta.

Remonttia tyhjilleen jääneissä tiloissa onkin jo tehty, kuten maalattu ja tapetoitu. Laminaattilattiat on tarkoitus laittaa ja osaa vessojen lattioista laatoittaa.

Osaamista löytyy omasta takaa remontointiin. Vain sähkö- ja putkityöt ostetaan ulkopuolelta, mutta tähänkin osaaja löytyy omalta kylältä.

Viiteen asuntoon jäi vuokralainen yhdistyksen mentyä konkurssiin viime keväänä. He siirtyivät Rautakodit oy:n vuokralaisiksi. Yksi heistä on Erkki Korkeela, joka on asunut Oikotien kämpässään 26 vuotta.

– Enhän minä täältä enää minnekään muualle lähde, kun tänne olen kotiutunut, Korkeela huikkaa.

Hän on ollut tyytyväinen rauhalliseen sijaintiin. Kotihoitopalvelu käy hänen luonaan kahdesti viikossa. Kutsutaksi menee vierestä torstaisin, mutta Erkillä on oma auto.

Remonttia tehdään tyhjillään olevissa asunnoissa. Osassa riittää myös raivattavaa, ennen kuin pääsee itse remonttiin kiinni.

Valmista vähitellen

Asuntoja on kaiken kaikkiaan yhdeksän, joista yksi, 40-neliöinen, on jo lähes kokonaan pintaremontoitu, ja vuokralainenkin löytynyt. Toiseen samankokoiseen asuntoon tehdään isompi remontti, ja se valmistuu kevään mittaan.

70-neliöinen asunto on yhdistetty kahdesta 35-neliöisestä yksiöstä. Tämän on remontoinut Rautajärven seudun kylät oy pari vuotta sitten.

– Tuohon isoimpaan on tulossa yksin asuva mieshenkilö, mutta nämä kämpäthän sopivat kooltaan hyvin niin yksineläjille kuin pariskunnillekin. Ikähaitari on meillä yli 60-vuotiaissa, Annala sanoo.

Rautakodit oy:n mukaan asunnot, joihin jäi vuokralaisia konkurssin jäljiltä, ovat asuttavassa kunnossa. Niihin ei toistaiseksi tehdä remontteja, koska remontointi tuo päivittäiseen asumiseen häiriöitä.

Pihan viihtyisyyttä on tarkoitus lisätä kevään tullen.

Arja Annala asui kymmenen vuotta Rautajärvellä, mutta on nyt kaksi vuotta elellyt Hämeenlinnassa. Hän kehuu auliisti Rautajärven kyläyhteisöä ja asuinpaikan rauhallisuutta.

– Koen vahvasti, että sieluni on täällä, vaikken enää asukaan kylässä. Tuttuja ja ystäviä on täällä yhä paljon. Naapuriapu on vertaansa vailla, jäsenkorjaajana työskennellyt Annala miettii.

Kylällä ei tarvitse jäädä laakereilleen lepäämään, sillä Rautahovissa on tarjolla säännöllisesti ainakin kuntojumppaa, tanssikurssia ja pilatesta. Myös Rautajärven vanhalla koululla tapahtuu säännöllisesti.

Arja Annala on yksi Rautakodit oy:n kuudesta osakkaasta. Hän on vastannut pitkälti tapetoinnista.
Asunnon kunto määrittelee, miten iso remontti tehdään. Laatoitettaviin pesuhuoneisiin tulee lattialämmitys.
Seinäpintoja on osin jo maalattu.
Tämä asunto alkaa olla valmis. Vuokralaiset tulevatkin pian, kunhan vessa saadaan vielä kuntoon.
Erkki Korkeela on asunut 26 vuotta Oikotiellä. Hän on tyytyväinen rauhallisuuteen alueella.

 

Lue lisää:

Konkurssiin menneen Luopioisten vanhustentaloyhdistyksen Vohlisaarentien kiinteistöjen tarjoushuutokauppa päättyy tänään

Pesänhoitaja: Konkurssipesän olennainen tehtävä on löytää uusi omistaja Vohlisaarentien ja Oikotien kiinteistöille

Luopioisten vanhustentaloyhdistys haettu konkurssiin – asukkaille nopea lähtö Vohlisaarentien asunnoista