Kangasalan kirjastoissa ja kirjastoautossa on käynnissä lanka- ja sukkakeräys ukrainalaisten lasten hyväksi

Syksyllä 2022 Kangasalan pääkirjastossa alkanut sukkalankakeräys ukrainalaisten lasten hyväksi laajenee: tänä keväänä mukana ovat kaikki Kangasalan kirjastot ja kirjastoauto. Lisäksi tällä kertaa kerätään niin villalankoja kuin myös jo valmiita lasten sukkia ja lapasia. Erityisen suuri tarve on alle 7-vuotiaiden sukille ja lapasille.

Lahjoituksia vastaanotetaan kirjastoissa kevään ajan niin kauan kuin niitä saapuu: valmiit villasukat ja -lapaset voi siis toimittaa kirjastoihin sitä mukaa kuin niitä valmistuu. Villasukat ja -lapaset kootaan pääkirjastoon, josta ne toimitetaan suurempina erinä Ukraina Talo Tampereelle ja siitä edelleen synnytyssairaaloihin, sairaaloiden lastenosastoille ja orpokoteihin eri puolille Ukrainaa.

Kirjastojen asiakaspalveluaikoina pääkirjaston 2. kerroksen lasten ja nuorten osaston asiakaspalvelussa olevaan laatikkoon voi lahjoittaa puhtaita ja tuoksuttomia villaisia lankoja. Lähikirjastoissa laatikot sijaitsevat asiakaspalveluissa.

Jos haluaa neuloa sukat keräystä varten, lankaa voi hakea pääkirjaston ja lähikirjastojen asiakaspalveluista tai neuloa villasukat tai -lapaset omista langoistaan. Tuo valmiit, uudet ja käyttämättömät sukat ja lapaset henkilökunnalle kirjastojen asiakaspalveluaikoina. Ne voi jättää myös kirjastoautoon sen reiteillä. Kirjastoautossa ei ole lankakeräystä säilytystilan rajallisuuden vuoksi.