Kuusi maalia ensimmäiseen kymmenminuuttiseen, vastustajalle rangaistuslaukaus viime sekunneilla – naapuriapua saanut SB Luja vei tärkeät pisteet jännitysnäytelmästä

Tarkka puolustuspeli saattoi olla ajatuksissa ennen ottelun avausvihellystä, mutta SB Lujan ja Classicin Akatemian välisessä kakkosdivisioonan salibandyottelussa tulostaululla komeilivat lukemat 2–4 jo reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen.

Samaa tahtia ei toki jatkettu ottelun loppuun asti – Luja osui vielä erän lopussa, ja toisessa erässä maaliverkkoa heilutti vain yhden osuman päähän hivuttautunut kotijoukkue Classic.

Kolmannessa erässä Lujan fanikatsomossa huokaistiin helpotuksesta Mika Hippeläisen viimeisteltyä ottelun kolmannen maalinsa tyhjään Classic-verkkoon; vajaat kaksi minuuttia ennen pelin loppua tullut maali siirsi pälkäneläiset hieman turvallisemman tuntuiseen 5–7-johtoon. Sinnikkäästi kavennusta hakenut Classic Akatemia sai vielä rangaistuslaukauksen yhdeksän sekuntia ennen ottelun päättymistä, mutta Rasmus Haapaniemi ei saanut palloa maaliin.

Hurjaan maalivireeseen äityneen Hippeläisen lisäksi Lujasta kunnostautuivat hyökkäyssuuntaan erityisesti kaksi maalia viimeistellyt Roni Marttila ja kaksi osumaa syöttänyt Aleksi Järvi.

Voitolla pälkäneläisjoukkue kutisti eron neljäntenä olevaan Classic Akatemiaan yhteen pisteeseen. Asetelmia kohensi myös se, että lohkon häntäpäästä ylöspäin rimpuileva kangasalalainen KU-68 antoi viikonloppuna toivottua naapuriapua ja yllätti kärkipaikalta kompastuneen SR IV:n vieraskentällä maalein 2–6.

Lujan pelit jatkuvat TiPaa vastaan perjantaina Kostia-areenalla.