Kuhmalahden ja Sahalahden kirjastoissa pääsee Paloman muskariin

Kuhmalahden ja Sahalahden kirjastoissa pääsee Paloman muskariin helmikuussa. Muskari järjestetään Kuhmalahdella keskiviikkona 8. helmikuuta kello 10.30 ja Sahalahdella keskiviikkona 15. helmikuuta kello 17.30.

Kielettömässä muskarissa musiikkia opitaan kuin äidinkieltä. Musiikkia ja rytmiä aistitaan yhdessä liikkumalla, toistamalla ja vertaamalla vanhempien ja lasten kanssa ryhmänä. Paloman muskarin pedagogiikka perustuu sanattomiin lauluihin ja loruihin. Ryhmä sopii myös lapsille, joilla on kehitysvaikeuksia tai haasteita motoriikan kanssa. Koska sanoituksia ei käytetä, ryhmä soveltuu kaikille äidinkielestä riippumatta.

Muskari sopii noin 0–10-vuotiaille. Tapahtuma kestää noin tunnin.

Kangasalan pääkirjaston lastenosastolla järjestetään Yöstäjän sanataidepaja lauantaina 4. helmikuuta kello 10–13. Sanataidepajassa pääset miettimään, millainen on oma muotokuva sanoin. Paikalle voi saapua koska vain ja lähteäkin, milloin mieli tekee. Tapahtuma soveltuu yli 7-vuotiaille ja vanhemman kanssa 4—6-vuotiaille. Sanataidepajaa vetää Yöstäjän sanataidekasvattaja Mia Lempinen.

Vatialan kirjastossa puolestaan vietetään lasten lauantaita 11. helmikuuta. Luvassa on lukukoiriin tutustumista kello 12, satutuokio kello 13 ja Paloman kieletön muskari kello 13.30. Päivän aikana on myös muuta lapsille suunnattua ohjelmaa.

Tapahtumat ovat osa Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukautta.