Luja-Lukon hyvä taistelu ei riittänyt, Oulu otti niukan kolmen pisteen voiton

Pälkäneen Luja-Lukko kärsi niukan tappion alle 19-vuotiaiden poikien valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa.

Mikä ottelu: PäLuLu–YMCA Oulu, U19-poikien valtakunnallinen I divisioona, 28.1.

Ennakkoasetelma: Oulu on ollut Luja-Lukon 04-ikäluokalle hankala vastus vuosien saatossa. Nyt on viimeinen mahdollisuus napata voitto.

Miten kävi: 69–72 (9–16, 20–20, 18–15, 22–21)

Ratkaisu: Ottelun alku viivästyi 45 minuuttia tuomaritilanteen takia. Tämä näkyi ottelun alussa tahmeana tekemisenä molempien joukkueiden osalta. Kotijoukkue siirtyi 6–0 -johtoon ja pakotti Oulun aikalisälle. Tämän jälkeen Oulu nykäisi 16–0 jakson, ennen kuin Luja-Lukko sai onnistumisen. Luja-Lukko tuli uudella innolla toiselle kympille ja jakso päättyi tasan. Puoliajan jälkeen peli eteni tasaisesti. Luja-Lukko onnistui viimeisellä jaksolla tasoittamaan pelin ja siirtymään jopa 8 pisteen johtoon. Lopussa Oulu onnistui kuitenkin paremmin ja lopussa menemään ohi. Kotijoukkue sai lopussa tasoitusheiton ilmaan, mutta tappio kirjattiin hyvän taistelun jälkeen kolmella pisteellä.

Onnistuja: Hyökkäyspäässä pälkäneläisille onnistumisia tuli tasaisesti, kun 5 pelaajaa teki 10–16 pistettä. Puolustuksessa Valtteri Raatikainen hidasti Oulun tähtipelaaja Daniel Lepistöä (34p). Puolustuksen ohessa Valtteri nappasi 17 levypalloa.

Kommentti: ”Hyvä peli pojilta, vaikka voitto jäi saamatta. Vielä kun saadaan tasaisuutta ja malttia lisää, niin kyllä voittojakin saadaan keväälle.” Luja-Lukon päävalmentaja Kimmo Ketola.

Oho! Ottelu pelattiin yhdellä tuomarilla, kun Pirkanmaalla oli poikkeuksellisen paljon valtakunnallisia pelejä.

Entä nyt: Lauantaina4.2. Luja-Lukon pojat suuntaavat Lapualle, jossa joukkue kohtaa Vaasan ja Lapuan yhdistelmäjoukkue SalamaKobrat.