Raskas metalli täytti Rautahovin – helsinkiläisbändit kiittelivät järjestelyistä ja idyllisestä miljööstä

Bänditkin olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja Rautahovin idylliseen tunnelmaan.

Hiljaisuuden Jälkeen 2022–2023-kiertue starttasi Rautajärven Rautahovissa lauantaina. Kolme helsinkiläistä nousevaa, tyylisuunnaltaan gothmetallia, alternative metallia ja progemetallia yhdistelevää bändiä DOL, Darkness Is My Canvas ja Daiba Cowboys kokosivat voimansa. Daiba Cowboysin kitaristin Juho Huomon juuret ovat Pälkäneellä.

Rautajärvi Rockin järjestelyistä vastannut Jarmo ”Pirttis” Pirttiniemen mukaan kaikki sujui koronan jälkeen ensimmäiseksi tapahtumaksi hyvin. Tekniikkakin saatiin kuosiin pienestä alkukankeudesta huolimatta.

– Yleisöä olisi mahtunut enemmänkin, mutta paikallaolijat saivat erinomaisen, visuaalisen musiikkielämyksen ja olivat mukana tunnelmassa. Bändit olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja Rautahovin idylliseen tunnelmaan.

Pirttiniemen kertookin bändien kanssa tehdyn jo hieman jatkosuunnitelmia. Tavoitteena on saada rakenneltua Rautahovista varteenotettava keikkapaikka Sydän-Hämeen kartalle.

–  Pirttiksen kanssa on mukavaa työskennellä ihmisten viihtyvyyden takaamiseksi. Olosuhteet Rautajärvellä esiintymiseen ovat loistavat: on lavan takana oleva takahuone, jossa voi keskittyä omaan vuoroonsa. Yläkerrassakin voi rauhoittua. Takahuonetarjoilut ja ruokapuoli toimivat, kiitteli Darkness Is My Canvas -yhtyeestä Petteri Erkintalo.

Seuraava Rautajärvi Rock -tapahtuma on Rautahovi Blues 11. helmikuuta.