Pytingin kahvila herää jälleen eloon

Luopioisten Pytingin kahvila herää jälleen eloon tammihiljaisuuden jälkeen. Helmikuun alussa avautuu myös samassa rakennuksessa toimiva Kulmahuone eli Kukkian Kädentaitajien käsityömyymälä.

Kahvila avaa ovensa torstaina 9. helmikuuta, jolloin siellä järjestetään suosittu soppatorstai. Kyseessä on SPR:n, Aitoon koulutuskeskuksen ja Mikkolan Navetan yhteistyö. SPR ostaa tarvikkeet ja saa asiakkaiden vapaaehtoiset maksut. Kahvila toimii samalla Aitoon koulutuskeskuksen oppimisympäristönä, sillä opiskelijat kokkaavat ja pyörittävät kahvilaa. Mikkolan Navetta tarjoaa tilat.

Soppatorstaita on kevään kuluessa kuusi. Järjestyksessä toinen järjestetään Ystävänpäivän teemaisena Olopäivien yhteydessä seurakuntatalolla 16. helmikuuta.

Soppatorstaiden lisäksi Pytingin kahvila on kevätkaudella avoinna perjantaisin ja lauantaisin kello 10–14. Tekijät vaihtelevat, muun muassa Kukkian maa- ja kotitalousnaiset osallistuvat yhteistyöhön. Laskiaisviikolla on hauska lasten kahvila, jonka järjestävät aikuisten vähän auttaessa muutamat reippaat lapset.

Kevääseen mahtuu myös kaksi pop up -kahvilaa, joissa kaksi kokkia, äiti ja poika, tarjoilevat herkullisen aterian.

Pytingissä on avoinna myös kuntainfo joka viikko torstaista lauantaihin kello 10–14.