Rautajärven bluestapahtumassa lavalle nousee kolme pitkän linjan yhtyettä

Rautajärven Rautahovissa soi juurimusiikki lauantaina 11. helmikuuta kello 19 alkaen. Rautahovi Blues -tapahtumassa esiintyy kolme pitkän linjan bluesrockyhtyettä.

Hämeenlinnasta lähtöisin oleva The Soulcakes on soulin, bluesin ja rhythm & rockin ytimessä operoiva kokoonpano, jonka ohjelmisto koostuu niin soulklassikoista kuin rock´n rollin ja rhythm & bluesin klassikoista. Bändin jäsenet ovat monissa musiikillisissa liemissä marinoituneita pitkän linjan pelimanneja, jotka osaavat myös viihdyttämisen taidon.

Tamperelainen J. Jyrkänkoski Blues Band on ansainnut kovan keikkaesiintyjänmaineensa puurtamisella ja reippaalla, välittömällä lavakäyttäytymisellään. J. Jyrkänkoski Blues Band on tehnyt omien keikkojensa lisäksi yhteistyötä kovien vierailijoiden kanssa, kuten esimerkiksi Jukka Gustavsonin, Heikki Silvennoisen, Pentti Hietasen ja Pepe Ahlqvistin. Tuuraajina on bändin keikoilla nähty esimerkiksi Mikko Löyttyä ja Jani Auvista.

Kokenut rhythm&blues-/rock-orkesteri Houserockin´Fendersin laaja ja monipuolinen ohjelmisto on keskittynyt 50-,60-ja 70-luvun klassikoihin. Mukana on myös omaa tuotantoa. Bändi perustettiin jo 1985 ja on vuosienvarrella kokoonpanoltaan säilynyt miltei muuttumattomana, kun neljästä jäsenestä kolme on alkuperäisiä Fendereitä. Bändissä aikallista osaamista edustaa luopioslainen, erittäin monipuolinen, monissa eri bändeissä soittanut ja edelleen mukana oleva kitaravirtuoosi Juhani ”Jussi” Virtanen.