Kesätöitä yli 300 nuorelle paikallisissa yhdistyksissä pankin piikkiin – yhdistykset voivat hakea palkkalahjoitusta

Pirkanmaan osuuspankit tarjoavat jälleen ensi kesänä kesätöitä nuorille paikallisissa yhdistyksissä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa. Pirkanmaalla kampanjan kautta työllistyy yhteensä 310 nuorta ja Pirkanmaan osuuspankit lahjoittavat yhdessä yli 100 000 euroa nuorten palkanmaksuun. Kampanjassa yhdistys tarjoaa 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan kahdeksi viikoksi, ja osuuspankki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Yleishyödylliset yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan palkkalahjoitusta suoraan omalta osuuspankiltaan 1.–28. helmikuuta. Pirkanmaan osuuspankeista kampanjassa ovat mukana OP Etelä-Pirkanmaa, OP Kangasala, OP Pohjois-Häme, OP Punkalaidun, OP Satapirkka, OP Tampere ja OP Ylä-Pirkanmaa. Lahjoituskohteet valitaan maaliskuun alussa, ja nuoret voivat hakea kesäduuneja 13.3.–14.4. Tarjolla olevat kesätyöpaikat löytyvät paikallisesti kunkin osuuspankin sivuilta 13. maaliskuuta alkaen.

OP Kangasala lahjoittaa toimialueellaan kesäduunin 30 nuorelle. Nuorelle maksettava palkka on 400 euroa kahdelta viikolta, eli OP Kangasala lahjoittaa yhteensä 12 000 euroa nuorten palkanmaksuun.

– Kesäduuni OP:n piikkiin on tärkeä ja perinteikäs osa vastuullisuustyötämme. Työllistymisen lisäksi kampanjan tavoitteena on opettaa nuorelle oman talouden hallintaa: samalla kun nuoret ansaitsevat rahaa, he opettelevat myös sen vastuullista käyttämistä, kuluttamista ja säästämistä, kuvailee OP Kangasalan toimitusjohtaja Jyrki Turtiainen.