Asemakaavamuutos Kangasalan Prisman tontilla käyntiin – kaupan yhteyteen rakennetaan ruoan verkkokaupan keräilyvarasto

Kangasalan kaupunki on käynnistämässä asemakaavamuutoksen (nro 894) Lentolan kauppa-alueella, osoitteessa Mäkirinteentie 10.

Pirkanmaan Osuuskauppa on tehnyt aloitteen asemakaavamuutoksen laatimiseksi Kangasalan Prisman tontille. Tavoitteena on rakentaa nopealla aikataululla Kangasalan Prisman yhteyteen itäisen kaupunkiseudun moderni ruoan verkkokaupan keräilyvarasto. Automaatioavusteinen keräilykeskus parantaa pirkanmaalaisten ruoan verkko-ostosten toimituskapasiteettia ja -varmuutta.

– Ruoan verkkokauppa kehittyy kovaa vauhtia. Kangasalalaisten voidaan katsoa olevan edelläkävijöitä ruoan verkkokaupan käytössä, sillä verkkokaupan palveluita käytetään alueella jopa kaksi kertaa enemmän Suomen keskimääräiseen tasoon verrattuna. Kangasalan kaupunki kehittää asukkaiden palveluja voimakkaasti yhdessä alueen yrityselämän kanssa, ja toivommekin pääsevämme rakentamaan Kangasalan Prisman yhteyteen Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäisen ruoan verkkokaupan automatisoidun keräilyvaraston. Tämä on ensimmäinen askel ruoan verkkokaupan tulevaisuuden tarjonnan ja kapasiteetin varmistamiseksi. Tulevina vuosina Pirkanmaan Prismojen yhteyteen voisi tulla lisääkin automatisoituja keräilyvarastoja, Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä sanoo.

Lentolan kauppa-aluetta kehitetään monipuolisena kaupan, palvelujen ja asumisen sekoittuneena alueena, joka tarjoaa laadukkaan kävelyn ja pyöräilyn ympäristön, mutta alueelle sijoittuvat toiminnot tulevat tukemaan myös alueen kehitystä itäisen kaupunkiseudun merkittävänä liikenteellisenä solmukohtana. Laajennushanke parantaa entisestään Lentolan palvelutarjontaa.