Lähi-Tapiola Pirkanmaan vakavaraisuus vahvistui ja asiakasmäärä jatkoi kasvua, mutta kokonaistulos jäi miinukselle

Lähi-Tapiola Pirkanmaan vahinkovakuutustoiminnan kate oli viime vuonna 1,0 miljoonaa euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut. Yhtiön kokonaistulos oli -12,8 miljoonaa euroa ja liiketulos -5,6 miljoonaa euroa. Kokonaistulokseen vaikutti yhtiön mukaan erityisesti haasteellinen sijoitusympäristö, kun sijoitustuotto käyvin arvoin oli -6,8 prosenttia.

Lähi-Tapiola Pirkanmaan vakavaraisuus vahvistui ja asiakasmäärä jatkoi edelleen kasvuaan vuonna 2022. Yhtiö maksoi asiakkailleen korvauksia 45,9 miljoonaa euroa. Asiakkaiden ilmoittamien vahinkojen määrä nousi noin 59 000 kappaleeseen. Eniten ovat kasvaneet ajoneuvo- ja henkilövahingot.

Vahinkovakuutuksen maksutulo oli 70,0 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 3,9 prosenttia. Maksutulon positiivista kehitystä tukee yhtiön mukaan asiakasmäärän kasvu sekä korkea asiakaspysyvyys.

Vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna oli 98,2 prosenttia.  Varsinaisen vakuutustoiminnan kannattavuutta kuvaava vahinkosuhde on palautunut pandemian jälkeen pitkän ajan keskiarvojen tasolle.