Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoverkosto auttaa yrityksiä ja yhdistyksiä ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoverkoston toiminta käynnistyy helmikuussa yritysten, yhdistysten ja kuntien yhteisellä käynnistystyöpajalla. Verkoston virallinen avajaistapahtuma on toukokuussa, mutta sitä ennen toimintaa suunnitellaan yhdessä yritysten ja yhdistysten kanssa. Ilmastoverkosto tulee kokoontumaan erilaisten sisältöjen äärelle 2–3 kertaa vuodessa.

– Verkosto perustetaan yritysten ja yhdistysten ilmastotyön tueksi, joten haluamme suunnitella toimintaa yhdessä heidän kanssaan, hankekoordinaattori Anu Salminen sanoo.

Verkosto antaa jäsenilleen tietoa, apua ja vertaistukea ilmastotyöhön osallistujien toiveiden mukaisesti. Ilmastoverkostoon pääsee mukaan asettamalla toiminnalleen vähintään yhden päästövähennystavoitteen ja pyrkimällä siihen aktiivisesti. Alkuun ilmastoverkoston toiminta on suunnattu Pälkäneen, Akaan, Punkalaitumen, Sastamalan, Urjalan ja Valkeakosken alueella toimiville yrityksille.

– Kiinnostus verkostoa kohtaan on ollut myönteistä ja ensimmäinen yritys on jo liittynyt verkostoon, Salminen iloitsee.

Yrityksille ja yhdistyksille suunnatut ilmastowebinaarit alkavat helmikuussa. Ensimmäisen webinaarin teemana on yrityksen ilmastotyön ensiaskeleet. Kevään muita teemoja ovat yrityksen energiatehokkuus, logistiikka ja kiertotalous. Syksyllä aiheina ovat ilmastoviestintä, maatalous ja rakentaminen. Osallistuminen ei edellytä ilmastoverkoston jäsenyyttä.

Ilmastoverkoston perustaminen ja webinaarien järjestäminen on osa Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoekosysteemihanketta, joka on saanut rahoituksen ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta.