Vehoniemenharjun näkötorni suljetaan turvallisuussyistä – kantavuusrakenteissa on ilmennyt heikkenemistä

Vehoniemen näkötorni on toistaiseksi suljettu.

Vehoniemenharjun näkötornin rakenteiden tarkastuksessa ilmeni tornin kantavuusrakenteiden heikkenemistä, mikä voi aiheuttaa merkittävää vaaraa. Tornin suositeltu asiakasmäärä on kymmenen henkilöä kerrallaan, mutta rajoitettua henkilömäärää ei pystytä valvomaan. Tässä tilanteessa ylisuuret asiakasmäärät voivat vaarantaa tilannetta entisestään.

– Kohteelle laaditaan kunnostussuunnitelma ja selvitetään rahoitustarpeet, mutta tänä vuonna mitään kunnostuksia ei voida luvata, kenttäpäällikkö Arto Pummila kertoo.

– Vaikka tornin sulkeminen on valitettava asia, pääasia kuitenkin on asiakasturvallisuus, josta emme voi tinkiä.

Kangasalan kunta rakennutti tornin vuonna 1927. Vehoniemenharju-Keisarinharjun Natura-alueella sijaitseva torni siirtyi Metsähallitukselle vuonna 1995. Tornia on kunnostettu vuosien saatossa, muun muassa vuonna 2009 uusittiin ulkoverhoilu ja katto, 2019 kunnostettiin portaita ja terassin kaiteet, mutta tukirakenteita ei ole kunnostettu viime aikoina. Torniin johtaa 66 porrasta ja 13 metrin korkeudelta avautuu näkymä Roineelle ja Längelmävedelle.

Tornin vieressä sijaitseva automuseo ja kahvila palvelevat normaalisti.