Haanloukkaan kentänhoito ei ole tänä talvena tyydyttänyt kaikkia – kenttä huolletaan pääsääntöisesti kahdesti vuorokaudessa

Haanloukkaan tekojään huolto on puhuttanut tänä talvena Pälkäneellä. Osa käyttäjistä on ollut tyytymättömiä kentänhoitoon ja ollut sitä mieltä, että kentälle kertyvä lumi tulisi aurata useammin pois jäältä. Viimeksi asiasta keskusteltiin Facebookin Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmässä viikonloppuna.

– Joitakin palautteita meille on kuntaan tullut. Olemme vaihtaneet hieman systeemiä, jolla kenttää huolletaan ja henkilötkin ovat vaihtuneet. Ehkä tässä on vähän oppirahojakin maksettu, Pälkäneen liikuntakoordinaattori Petri Ketola toteaa.

Ketola kuitenkin muistuttaa, että tekojää on nimestään huolimatta myös luonnonjää, jossa joudutaan sopeutumaan vaihtuviin sääolosuhteisiin.

Luistelukausi Haanloukkaassa kestää yleensä noin joulukuusta maaliskuuhun.

Haanloukasta hoidetaan arkisin kunnan omin voimin ja iltaisin sekä viikonloppuisin ulkopuolisen urakoitsijan avulla. Jää kunnostetaan arkisin koneellisesti auraamalla ja jäädyttämällä kaksi kertaa vuorokaudessa, mikäli kelit sen sallivat.

Huoltoajat on merkitty tekojään sähköiseen kalenteriin. Iltavuorojen alussa on pääsääntöisesti 45–60 minuutin huoltoaika. Viikonlopun poikkeavista huoltoajoista ilmoitetaan tilanteen mukaan Haanloukkaan Facebook-sivulla. Huoltoaikoina kaukalo on poissa muusta käytöstä.

Viikonloppuisin jää kunnostetaan aamulla kello kahdeksan ja kymmenen välisenä aikana. Mahdollinen toinen kunnostus pyritään ajoittamaan siihen vaiheeseen, kun lumikertymä jäällä on noin 2–4 senttimetriä. Kaukalon luona on jäänpuhdistusvälineitä, joilla käyttäjät pystyvät itse pitämään aluetta puhtaana pienistä lumimääristä.

– Ei ole meidän resursseillamme realismia, että kenttä pystyttäisiin pitämään lumesta vapaana jatkuvasti, jos lunta sataa paljon. Kuluvan talven olosuhteet ovat olleet haastavat, kun välillä on ollut suojaa ja välillä taas pakkasta. Ymmärrän toki käyttäjien tuskan asiasta, mutta esimerkiksi siitäkin tuntuu olevan monta eri tulkintaa, mikä on kentän kunnostukselle hyvä aika. Kentänhoitajille on välillä huudeltu ja kiroiltukin aika ikävään tyyliin.

Haanloukkaan tekojään luistelukausi jatkuu yleensä noin maaliskuun puoleenväliin saakka.

Haanloukkaan huoltoajat on merkitty tekojään sähköiseen kalenteriin.