Kentillä ja katsomoissa tarjolla suuria tunteita

Talvi on vielä liki parhaimmillaan ja luminen maisema yhä seesteinen, mutta urheilussa sisäpalloilukaudet eri joukkuelajeissa alkavat edetä kauden vauhdikkaimpia ja jännittävimpiä vaiheita kohti.

Lentopallossa Pälkäneen Luja-Lukko vääntää tälläkin kaudella luultavasti viimeiseen asti pudotuspelipaikasta miesten ykkössarjassa. Takaraivossa jyskyttää toivottavasti positiivisena ajurina se, miten viime vuonna vauhti loppui yhden erän verran kesken. LP Kangasalan liigajoukkueessa puolestaan jännitystä on myös siellä, missä sitä ei varmasti toivottaisi olevan – liigan kärjen tuntumassa etenevä joukkue valmistautuu pudotuspeleihin taloustilanteessa, jonka pelätään vaarantavan jopa koko loppukauden.

Salibandykentilläkin lippulaivat seilaavat virkeänä pitävissä olosuhteissa. Pälkäneen SB Luja varmisti sarjapaikkansa kakkosdivisioonassa viime viikonloppuna mutta janoaa korkeammalle ja paikkaa pudotuspeleissä. Kangasalan KU-68 puolestaan joutuu vielä keskittymään vain sarjapaikan uusimiseen – ja sitä tehdessään voi antaa arvokasta naapuriapua lujalaisille. Alemmilla sarjatasoillakin on sähköä ilmassa alkaen jo ensi viikonlopun paikalliskamppailusta Sahalahden Kunnon ja KU-68:n kakkosjoukkueen välillä viitosdivisioonassa.

Koripallon parissa tilanne on pälkäneläisittäin kaksijakoinen. Miesten ja poikien puolella menestys on jäämässä tällä kertaa vaatimattomaksi, mutta vastaavasti tytöissä alle 14-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden joukkueet voivat päättää kautensa kovassa seurassa eli peleillä SM-sarjajoukkueita vastaan, toinen nousukarsinnassa ja toinen finaaleissa.

Moni pelaaja lähipiireineen elää omassa lajissaan tulevina viikkoina vuoden ihaninta ja kamalinta aikaa. Tunnelma korona-ajan jälkeen katsomoissa on sen mukainen, ja juuri nyt kauden kääntyessä loppusuoralle eri lajeissa tarjoutuu sivustaseuraajalle erinomainen tilaisuus aistia urheilun suuria tunteita. Lähes jokainen edellä mainituista joukkueista pelaa vielä ainakin kertaalleen kotikentällään tai sen läheisyydessä, ja näiden joukkueiden lisäksi pelikentät suorastaan kuhisevat kannustuksesta syttyviä pälkäneläisiä ja kangasalalaisia eri lajeissa, ikäkausijoukkueissa ja sarjatasoilla. Lisäksi ulkolajien parissa aukeaa vielä täysin oma maailmansa.

Heitä, joita urheilu joukkuelajien kauden huipentumisineen ja talvilajien MM-kisoineen ei jaksa sytyttää, voi lohduttaa lähiviikkoina ajatus siitä, että valtakunnallista jääkiekkohurmosta lukuun ottamatta kevät on urheilun saralla hiljaisempaa aikaa, myös mediassa. Kesällekään ei osu aivan vastaavanlaista suurten urheilutapahtumien sumaa kuin viime vuonna, vaikka syksyn lähestyminen tuokin mukanaan muutamat eri arvokisat.

Urheilusta – penkillä istuen tai itse suorittaen – nauttiva puolestaan innostuu talven jälkeenkin varmasti kaikesta siitä runsaudesta, mitä paikallinen urheilumaailma Sydän-Hämeessä pystyy tarjoamaan eri lajien parissa.