Vuoden ensimmäinen pälkäneläisvauva on Arja Forstadiuksen ja Tuomas Tuomaalan esikoispoika – kuukauden päivät piti odottaa ensimmäistä pälkäneläistä

Arja Forstadiusta jännitti hiukan etukäteen, miten kaikki lähtee sujumaan esikoisvauvan kanssa. Kaikki on mennyt tähän asti hyvin.

Vuoden ensimmäinen pälkäneläinen syntyi helmikuun ensimmäisenä päivänä Arja Forstadiuksen ja Tuomas Tuomaalan perheeseen Taustin asuinalueelle.

MLL:n Pälkäneen puheenjohtajalla Vera Suutarilla ja sihteerillä Heli Paloniityllä oli mieluisa tehtävä käydä tervehtimässä tuoretta vauvaperhettä. Muistona käynnistä on hieno kirjailtu lautanen, kortti ja kukkakimppu.

– Oli keskiviikko puoliltapäivin, kun alkoivat supistukset voimistua. Iltapäivällä vauva jo näki päivänvalon, Arja Forstadius kertoo.

Poika oli täsmällinen, koska hän syntyi juuri laskettuna aikana.

Sairaalassa vierähti synnytyksen jälkeen viikon verran. Perhehuoneessa puolisokin sai olla mukana, ja lopuksi äiti ja vauva jäivät vielä pariksi päiväksi osastolle.

– Lapsivuodeosastolla kätilöt olivat ihania ja ammattitaitoisia. Kohdallemme osui kaiketi vähän hiljaisempi hetki.

Arki kotona on sujunut mallikkaasti. Vauva syö rintamaitoa säännöllisin väliajoin ja nukkuu hyvin. Imetys hoituu sutjakkaasti.

Insinöörinä työskentelevä isäkin oli viikon verran kotona isyyslomalla, mutta on sittemmin palannut töihin. Hän aikoo pitää loput lomapäivät myöhemmin.

– Alussa on rauhallista, kun vauva käytännössä nukkuu ja syö. Myöhemmin hoitotarve varmasti kasvaa, jolloin isänkin on järkevää jäädä kotiin.

MLL:n Pälkäneen osaston puheenjohtaja Vera Suutari ja sihteeri Heli Paloniitty ojensivat kirjaillun lautasen, kortin ja kukkakimpun vuoden ensimmäiselle pälkäneläisvauvalle perheineen.

Kotona ainakin vuoden verran

Arja Forstadius on alun perin kotoisin Iitistä, mutta on nyt asunut kuusi vuotta Pälkäneellä. Tuomas Tuomaalan sukulaisia asuu paljon Pälkäneellä, joten hoitoapua on saatavilla.

Forstadiuksen mukaan he jakavat miehensä kanssa hyvin samansuuntaiset ajatukset lapsen kasvattamisesta.

– Toivon pojasta kasvavan aikanaan ystävällisen toiset huomioon ottavan ihmisen, jolla on vastuuntuntoa ja luontoarvot kohdillaan.

Luonto on tärkeä elementti biologian ja maantiedon opettajana toimivalle Forstadiukselle.

– Olen kasvanut metsän ja peltojen keskellä. Pälkäneellä on kaunista, ja harjut ovat lähellä.

Arja Forstadius ei vielä tiedä, miten pitkään on äitiyslomalla – ainakin vuoden verran, jos ei pidempäänkin.

Vauva tuhisee rauhallisesti sylissä. Silmiä hän ei välitä avata, koska uni maittaa.

Arja Forstadius on hämmentynyt siitä, miksi aina kysytään vauvan ensimittoja. – Mitä väliä sillä oikeastaan on? Kerrottakoon nyt kuitenkin, että poika painoi nelisen kiloa ja oli 53 senttiä pitkä.