Rautahovissa on vuorossa jytää ja jazzia – lavalle nousevat Jahnukaiset sekä Jukka Nousiainen

Rautajärven Rautahovissa lauantaina 25. helmikuuta järjestettävässä Jytää ja Jazzia -tapahtumassa kuullaan kahta jopa pienimuotoiseen ”kulttiasemaan” noussutta esiintyjää.

Jahnukaiset on vuonna 1995 perustettu yhtye, jonka tyyliä on luonnehdittu muun muassa selkojazziksi, jokamiesluokan swingiksi sekä päiväkerhojazziksi. Yhtyeen nimi on hatunnosto edesmenneelle, Levyraati-ohjelman juontajalle Jaakko Jahnukaiselle. Harvakseltaan keikkailevan orkesterin vakio-ohjelmistossa kuullaan esimerkiksi sellaisia helmiä kuin ”Lassie” ja ”Rin Tin Tin”, ”Piimälimppu” sekä lukuisia muita legendaariseen asemaan nousseita taideteoksia.

Jahnukaisten viehätys syntyy eräjärveläisen sarjakuvapiirtäjä Jukka Tilsan säveltämistä lyhyistä, yksinkertaisista ja hilpeistä kappaleista, joissa tekninen alkeellisuus ei ole puute vaan pikemminkin voimavara. Orkesterin vakiokokoonpanoon kuuluvat Jukka Tilsa (klarinetti), Antti Seppänen (marimba), Pasi Heikura (kitara), Juha Vihusaari (basso) ja Juppo Paavola (rummut).

Jukka Nousiainen on suomalainen muusikko ja lauluntekijä. Hänet tunnetaan Räjäyttäjät-yhtyeen laulaja-kitaristina ja sooloartistina. Nousiaisen soolokeikat ovat energisyydessään vailla vertaa. Muusikko esittää tuotantoaan herkkyydellä mutta palavasti.

Nousiainen on kerännyt itselleen vankan fanikunnan ahkeralla keikkailemisella ja esiintyy nyt toista kertaa Rautahovin lavalla.

– Sanotaanko näin, että molempien illan aikana esiintyvien, niin Jahnukaisten kuin Nousiaisen vierailu Rautahoviin on enemmän kuin odotettu ja toivottu. Harvinaista herkkua, Pirttis Pirttiniemi Rautajärvi Rockin järjestelypuolelta toteaa.