Nuijantalon kahvilayrittäjä ratkotaan pian – kilpailutuksessa sisään saatiin viisi hakemusta

Pälkäneen kunta on hakenut Nuijantalolla sijaitseviin tiloihin kahvila- ja pitopalveluyrittäjää. Hakuaika päättyi 24. helmikuuta. Sisään saatiin viisi hakemusta määräaikaan mennessä.

Kunta siirtyi tilojen vuokraajasta omistajaksi tammikuun alusta.

– Koska kunta siirtyi talonomistajaksi vuoden alusta, ja vanha sopimus oli voimassa joulukuun loppuun, piti tehdä uusi kilpailutus, kertoo elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä.

Omistajanvaihdoksen yhteydessä lisäksi salinvuokraus halutaan Mäkelän mukaan järjestää hiukan eri tavalla kuin ennen. Tarkoituksena jatkossa olisi, että yrittäjä vuokraisi salin eikä kunta.

– Ovi on sillä tavalla auki, jos yrittäjällä on lisäksi esittää omia visioita ja kehitysajatuksia, joita kunta ei ole osannut esittää.

Viisi hakemusta on Mäkelän mukaan hyvä määrä, ja tästä joukosta valinta tehdään.

Uuden yrittäjän valitsevat alkukevään mittaan Sirkku Mäkelä, kiinteistöinsinööri Anu Muhonen sekä elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Johanna Lindholm (sd) ja jäsen Mikko Rönni (kok).

Jo sovitut kahvitustilaisuudet Nuijantalolla on hoidettu alkuvuodesta vanhan yrittäjän johdolla, joten mitään ei ole tarvinnut keskeyttää. Muuten kahvila on pitänyt ovensa nyt kiinni.

Omistajavaihdoksen yhteydessä toimintaa käynnistellään hivenen uudelta pohjalta.

– Mitään erityistä tiloissa ei ole tehty. Vähän on järjestelty ja siivottu paikkoja ja tehty sähkötöitä, Sirkku Mäkelä kertoo.