Värikäs vaalitori tarjosi rentoa tunnelmaa – tapahtuma kokosi lähes kaikki pälkäneläiset paikallisyhdistykset Onkkaalan torille

Värikäs vaalitori tarjosi rentoa tunnelmaa

Puolueiden yhteinen vaalitoritapahtuma kokosi lähes kaikki pälkäneläiset paikallisyhdistykset Onkkaalan torille viime lauantaina. Paikalla oli myös hyvä joukko pirkanmaalaisia ehdokkaita, joiden kanssa pääsi keskustelemaan kasvotusten.

Kävijät tulivat vaalitorille pääasiassa varta vasten, osa poikkesi nauttimaan musiikista ja tapahtuman tunnelmasta. Varsinaista ruuhkaa tapahtumassa ei kuitenkaan ollut.

– Tämä on kiinnostava tapahtuma ja täällä on hyvä pöhinä päällä. Vaaleissa on selvää vastakkainasettelua nykyisen linjan ja oikeiston välillä, asiointireissullaan torille poikennut Vesa-Pekka Kymäläinen sanoi.

Hän itse on tyytyväinen neljään viime vuoteen.

– Pääministeri ja hallitus ovat hoitaneet koronapolitiikkaa hyvin ja olleet johdonmukaisesti Ukrainan tukena.

Vaalitoritapahtuma kiinnosti Vesa-Pekka Kymäläistä.

Pitkän linjan kunnallispoliitikko Jukka Lindfors tuli tapahtumaan katsomaan, miten poliittiset puolueet toimivat nykyisin. Hän tuli paikalle kuuntelemaan mielipiteitä, vaikka oma ehdokas onkin jo selvillä.

– Minulle turvallisuus on tärkeä asia, poliiseja tarvitaan lisää. Katuväkivaltaa tulee ehkäistä ja koulujen turvallisuutta lisätä. Kannatan myös yksityistä terveydenhuoltoa.

Jukka Lindfors tuli tapahtumaan keskustelemaan ja kuuntelemaan mielipiteitä.

Lastenhoitajat Jenna Aho ja Sanna Lehtimäki tulivat vaalitorille katsomaan meininkiä.

– Yleensä aina äänestän ainakin kunta- ja eduskuntavaaleissa. Lapsiperheiden asiat ovat minulle tärkeitä. Lasten kotihoitoa tulisi tukea enemmän, Aho sanoi.

Lehtimäelle tärkeimpiä ovat lapsiperheiden, opiskelijoiden, vanhusten, erityisryhmien ja pienituloisten asiat.

Noeli Karhu, Jenna Aho, Neo Karhu, Nooa Karhu, Sanna Lehtimäki, Liia Karhu, Aava Aho ja Lilli Aho olivat torilla katsomassa meininkiä.

Senja Kaltti tuli torille keskustelemaan köyhien suomalaisten kohtelusta.

– Aion todellakin äänestää, tasapuolisuutta pitää olla. Köyhät ja vanhukset tarvitsevat tukensa ja paremmat oltavat.

Liisa ja Reijo Keskinen ajoivat paikalle varta vasten Salmentakaa. Heidän mukaansa Suomessa ovat asiat melko hyvin. Tuleville päättäjille on kuitenkin muutamia toiveita.

– Taksipalvelut on saatava kuntoon sekä maatalous ja metsienhoito turvattava. Turpeesta tulee tehdä uusiutuva energiamuoto. Lisäksi Pälkäneen vaaralliset liittymät Lahdentielle tulee saada turvallisemmiksi.

Senja Kaltti toivoo köyhille ja vanhuksille parempia oloja.
Reijo ja Liisa Keskinen tulivat vaalitorille varta varten Salmentakaa.

Pirkko Kilpinen ja Heikki Tikka olivat liikkeellä avoimin mielin, sillä oma ehdokas on vielä mietinnässä. Hoitajien riittävyys terveyden- ja vanhustenhoidossa mietityttää molempia. Tapahtumaan he olivat tyytyväisiä.

– Täällä on hyvä tunnelma ja musiikki.