Luja toivoo voivansa hiljentää Soittorasian pudotuspeleissä monipuolisella poljennolla – ”Vastustaja on tasaisen hyvä, mutta täysin kaadettavissa”

Pudotuspeleihin valmistautuvan SB Lujan valmentaja Jarmo Jussila uskoo, että tietynlainen taktinen joustavuus tulee olemaan pälkäneläisjoukkueen pelillinen vahvuus, kun Luja ja SR IV eli Soittorasia iskevät yhteen kakkosdivisioonan jatkopeleissä.

– Olemme pystyneet kääntämään pelejä eduksemme sekä tiiviin pallottoman puolustamisen ja vastahyökkäysten että toisaalta aktiivisen paineistamisen ja pallonhallinnan kautta, Jussila sanoo.

Hän ennakoi kentällä nähtävän tarkkaa pelaamista, jossa ottelut hyvin todennäköisesti ratkeavat yksittäisten tilanteiden parempaan suorittamiseen. Avainasemassa ovat tehokkuus ja terävyys maalinedustoilla molemmissa päissä sekä hermokontrolli.

Vastassa Lujalla on runkosarjan voittaja, jolle pälkäneläiset hävisivät kahdesti. Tasaväkiset väännöt päätyivät tamperelaisten juhliin maalein 2–4 ja 5–7.

– Vastustaja on tasaisen hyvä, mutta täysin kaadettavissa.

Otteluparin voittaja kohtaa Pohjois-Suomen alueen kakkosdivisioonan toiseksi parhaan joukkueen Suomi-sarjan nousukarsinnassa. Sinne asti eteneminen vaatii kaksi voittoa. Pudotuspelit alkavat torstaina 16.3. Kaukajärvellä Tampereella ja jatkuvat Kostia-areenalla perjantai-iltana kello 19. Jos otteluvoitot ovat perjantain jälkeen tasan, ratkaisua haetaan kolmannesta pelistä Tampereella torstaina 23. maaliskuuta.

Luja ammentaa itseluottamusta hyvin sujuneesta runkosarjan loppusuorasta. Vuodenvaihteen jälkeen kahdeksasta ottelusta joukkue on jäänyt pisteittä vain kerran ja erityisesti pelien loput ovat olleet vahvoja.