Eduskuntavaalit, esittelyssä Vihreiden Stiina Lahikainen: ”Nuorten toiveikas tulevaisuus edellyttää myös ilmastotoimia”

Stiina Lahikainen kuvattiin Pirkan kirpputorikeskuksen edustalla.

Vihreiden Stiina Lahikainen haluaa vaikuttaa erityisesti lasten, perheiden ja luonnon hyvinvointiin. Mielenterveyspalvelut ja koulujen resurssit vaativat huomiota tulevina vuosina.

Kuka: Stiina Lahikainen.

Ikä: 42.

Työ/koulutus: Taloushallinnon asiantuntija.

Puolue: Vihreät.

Perhe: Aviopuoliso, kolme lasta ja koira.

Asuinpaikka: Kangasalan Lentola/Linturinne.

Harrastukset: Liikunta eri muodoissa koiran kanssa ja ilman, yhdistystoiminta.

Ehdokkuus: Olen ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa vihreiden riveissä. Vihreissä yhdistyvät monet minulle tärkeät asiat: luonnon ja ympäristön vaaliminen sekä peruspalvelujen, koulutuksen ja yhdenvertaisuuden puolustaminen. Lähdin ehdokkaaksi, koska haluan vaikuttaa erityisesti lasten, perheiden ja luonnon hyvinvointiin.

Luottamustehtävät: Kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen.

Keskeiset vaaliteemat: Mielestäni lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen tulisi olla eduskunnan ykkösprioriteetteja. Mielenterveyspalvelut ja koulujen resurssit vaativat huomiotamme. Nuorten toiveikas tulevaisuus edellyttää myös luonnonsuojelua ja ilmastotoimia, joiden edistämiseen sitoudun. Meillä on vaikeita haasteita, kuten sote-alan työvoimapula. Se on ratkaistava. Painotan viisasta, mutta inhimillistä talouspolitiikkaa eli heikoimmassa asemassa olevilta ei leikata ja investoinnit kohdennetaan ympäristölle kestäviin ratkaisuihin, kuten raideliikenteeseen ja uusiutuvan energian tuotantoon.