Musiikki ja murkina olivat vauvatapaamisen vetonaulat – Pälkäneen MLL kutsui viime vuonna syntyneet lapset Pirtille

Mikä yhdistää viime vuonna syntyneitä pälkäneläisiä ja heidän vanhempiaan? Ainakin se, että jälkikäteen on vaikeaa muistaa, mitä kaikkea ensimmäisenä vuonna tapahtui. Näin totesivat viime keskiviikkona 15.maaliskuuta Perhekeskus Pirtille saapuneiden taaperoiden vanhemmat, kun muisteltiin vuotta 2022.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistyksellä on tapana aina maaliskuisin kutsua edellisvuonna syntyneet vauvat vanhempineen vauvatapaamiseen. Perhekeskus Pirtillä oli viime keskiviikkona tarjolla iltapalaa, yhdessäoloa ja musisointia Minna Liljedahlin johdolla.

Pälkäneen MLL:n järjestämään vauvatapaamiseen tuli näin iso ja iloinen joukko musisoimaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Kuva: Pekka Mustonen.

Muskarihetkestä sai vinkkejä

Pälkäneen MLL:n hallitukseen kuuluvalla Eveliina Nikkarikoskella on itselläänkin viime vuonna syntynyt kuopus. Hän on tammikuussa vuoden täyttänyt Rasmus-poika. Kotona on myös heinäkuussa kolme vuotta täyttävä Hugo-poika, joka keskiviikkona jäi kotiin perheen isän Sami Sevonin kanssa.

– Vauvatapaaminen meni kyllä mukavasti. Erityisen kiva oli varmaan kaikista se muskarihetki. Minna Liljedahl antoi hyviä vinkkejä siitä, mitä kotona voi tehdä lasten kanssa musiikin avulla ja synnyttää samalla vuorovaikutusta, Eveliina Nikkarikoski kertoi.

– Olen itsekin tosi paljon kotona, niin tämä MLL:n toiminta on ollut kaikin puolin kiva, oma harrastus, hän sanoi.

Nikkarikoski ja hänen puolisonsa Sami Sevon ovat asuneet Aitoossa yli kolme vuotta.

– Sami on kotoisin Aitoosta ja muutettiin miehen kotipaikkaan. Olen tykännyt siellä asumisesta jopa enemmän kuin ajattelin. Etukäteen mietin, että muutetaan melko sivuun, mutta eihän se niin ollutkaan. Kun on oma piha ja turvallista, on niin helppoa olla lasten kanssa, hän sanoi.

Eveliina Nikkarikoski ja 1,2 kuukautta vanha Rasmus-poika nauttivat vauvatapaamisesta Perhekeskus Pirtillä. Etenkin muskarihetki sai Rasmuksen kasvot hymyyn. Kuva: Pekka Mustonen.

”Tarpeellista ja mukavaa”

Vauvatapaamiseen poikiensa kanssa tullut Henna Kuusisto hoitaa kotona esikoistaan Veikkaa ja kuopustaan Jesperiä. Jesper täyttää toukokuussa vuoden ja Veikka kolme vuotta.

– Jesper on ollut paljon vaativampi ja temperamenttisempi kuin isoveljensä. Hän ei paljon odottele mitään palveluita. Hän on varmaan perinyt molempien vanhempien jääräpäisyyttä, Henna-äiti hymyili.

– Muuten Jesperin ensimmäinen vuosi on mennyt hyvin, mutta hän on ollut korvatulehduskierteessä ja sairastellut muutenkin loppusyksystä saakka paljon. Korvien putkitus on onneksi auttanut jonkin verran, hän kertoi.

Henna Kuusisto on hoitovapaalla ja kehuu MLL:n toimintaa Pälkäneellä tarpeelliseksi ja mukavaksi.

– Ollaan ruvettu käymään MLL:n toiminnassa kuopuksen myötä. Veikka on sosiaalistunut ja Jesper saanut uutta ihmeteltävää, kun on käyty joka maanantai MLL:n kerhossa. Lisäksi käydään seurakunnan kerhossa tiistaisin. On kiva saada päiviin täytettä näiden tapaamisten kautta.

– Muutimme mieheni Juho Kuusiston kanssa Pälkäneelle vuonna 2018 ja lapset ovat tulleet sen jälkeen. Löysimme täältä mukavan talon ja olemme viihtyneet. Kaikki arjen palvelut löytyvät Pälkäneeltä, hän sanoi.

Henna Kuusisto ja pojat Jesper ja Veikka olivat tyytyväisiä taaperotapaamiseen. Henna-äitikin ehti jutella muiden vanhempien kanssa. Kuva: Pekka Mustonen.