Eduskuntavaalit, esittelyssä Kokoomuksen Jussi Haavisto: ”Lupaan huolehtia siitä, että Pirkanmaan ohittaneet väyläinvestoinnit saadaan viimein liikkeelle 9- ja 12-teiden osalta”

Jussi Haavisto.

Kokoomuksen Jussi Haavisto on ehdolla toista kertaa eduskuntaan. Hänen tavoitteensa on lisätä äänimäärää niin, että paikka Arkadianmäeltä heltiää.

Kuka: Olen Jussi Haavisto, Kangasalan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, yhdistysaktiivi ja hyväntekijä.

Ikä: 53.

Työ/koulutus: Olen yrittäjä, johdan toisessa sukupolvessa maarakennus- ja saneerauspurkualan yritystämme, Maarakennus T. Haavisto oy:tä. Koulutukseltani olen rakennusinsinööri (amk). Lisäksi olen jatkokouluttautunut muun muassa yrityshallintoon ja osakeyhtiön hallitustyöskentelyyn.

Puolue: Kokoomus.

Perhe: Perheeseemme kuuluu vaimoni ja itseni lisäksi lukiolainen ja viisi koiraa.

Asuinpaikka: Asumme vanhassa talossa Kangasalan kirkonkylällä, rakennamme uutta kotiamme Längelmäveden rantaan Suomatkaan.

Harrastukset: Olen ollut mukana kuntapolitiikassa yli kaksikymmentä vuotta. Muita harrastuksiani ovat järjestötoiminta erilaisissa yhdistyksissä sekä hyväntekeväisyystoiminta. Olen mukana Naistenpankin työssä edesauttamassa kehitysmaiden naisten elinolojen parantamista ja tuen monin tavoin paikallista nuorisotyötä urheilua. Myös oman alani ammatillinen edunvalvonta on ollut lähellä sydäntäni. Vapaa-aikana huolehdin kunnostani lenkkeillen vaimoni ja hänen koiriensa kanssa.

Ehdokkuus: Vaikuttaminen yhteisiin asioihin yhdistää varmasti meitä kaikkia ehdokkaita. Olen ehdolla toista kertaa ja tavoitteena on lisätä äänimäärääni niin paljon, että paikka Arkadianmäeltä heltiää. Kokoomuksessa yhdistyvät vahva arvoihin pohjautuva politiikka, pitkä historia maamme asioiden vastuullisena hoitajana sekä talous- ja elinvoimapolitiikka, joita itse yrittäjänä erityisesti arvostan. Minulla on vahvaa näyttöä paitsi asioiden laittamisesta liikkeelle, myös niiden viemisestä maaliin.

Luottamustehtävät: Kangasalan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu, Pirkanmaan yrittäjien hallituksen jäsen, Kangasalan seurakunnan kirkkovaltuutettu, Infra ry:n edustajisto ja vaalivaliokunta, Tampereen Insinöörit ry:n valtuusto.

Keskeiset vaaliteemat: Lupaan jatkaa työtä lasten ja nuorten yhdenvertaisuuden parantumiseksi maanlaajuisesti lainsäädännön keinoin, jotta tukea tarvitsevien lasten ja näiden perheiden avuntarjonta taataan ja toimintatavat yhtenäistetään toimivien mallien mukaisiksi. Lisäksi lupaan huolehtia siitä, että vuosikymmenen ajan Pirkanmaan ohittaneet väyläinvestoinnit saadaan viimein liikkeelle 9- ja 12-teiden osalta. Viimeisenä teemana nostan koko Pirkanmaan elinvoiman edellytysten turvaamisen. Meidän kotimme on Pirkanmaa, täällä jokaisessa kylässä ja kaupungissa on kyettävä tarjoamaan mahdollisimman yhdenvertaiset mahdollisuudet olla ja elää – töiden, koulutuksen ja peruspalveluiden ääressä.