Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijat ovat päässeet kevään aikana ideoimaan Kangasalan Lepokodille nimikkoleivosta. Leivosta on suunniteltu sekä makeaan että suolaiseen kategoriaan. Perjantaina Kangasalan Tredulla järjestetyn finaalin voiton makeassa sarjassa vei Elias Laineen kinuskinen leivos.
– Kinuski tuli Suomeen samoihin aikoihin kuin Lepokodin päärakennus rakennettiin. Muutenkin yritin saada leivokseeni Lepokodin sävymaailmaa ja tunnelmaa, toista vuotta leipuri-kondiittoriksi opiskeleva Laine kertoo.
Suolaisen kategorian voittoon ylsi Eevamaija Koivusalmen, Meri Rajalan ja Roosa Ruoholan lohituulihattu.
Opettaja Tiina Heinonen Kangasalan Tredulta kertoo, että nimikkoleivoskisa oli opiskelijoille hieno haaste.
– Lepokodin väki meille kisaa ehdotti. Yhteistyö olikin oikein mukavaa. Kävimme talvella opiskelijoiden kanssa tutustumassa Lepokotiin paikan päällä. Perjantain finaalia edelsi semifinaali koulun oman väen kesken, minkä perusteella valittiin finaaliin päässeet tuotteet.
Kilpailun raati koostui Lepokodin, Tredun ja Kangasalan kirjaston väestä. Moni raatilainen kertoi kisan olleen tiukka – opiskelijoiden leivokset olivat erittäin onnistuneita kautta linjan. Raati kiinnitti huomiota makuun, ulkonäköön, reseptin toteutettavuuteen ja tarinaa, eli siihen, miten leivos kytkeytyy Lepokotiin.
Palkinnoksi kisan voittajat saivat sata euroa ja Lepokodista kertovan Tunnelmien talo -kirjan.
Kilpailun voittajaleivonnaisia tullaan jatkossa tarjoamaan Lepokodilla järjestettävien tapahtumien yhteydessä.
Leivoskisan finalistit: