Tredun opiskelijat pääsivät ideoimaan nimikkoleivosta Lepokodille – Elias Laineen kinuskinen leivos valittiin parhaaksi makeaksi leivonnaiseksi

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijat ovat päässeet kevään aikana ideoimaan Kangasalan Lepokodille nimikkoleivosta. Leivosta on suunniteltu sekä makeaan että suolaiseen kategoriaan. Perjantaina Kangasalan Tredulla järjestetyn finaalin voiton makeassa sarjassa vei Elias Laineen kinuskinen leivos.

– Kinuski tuli Suomeen samoihin aikoihin kuin Lepokodin päärakennus rakennettiin. Muutenkin yritin saada leivokseeni Lepokodin sävymaailmaa ja tunnelmaa, toista vuotta leipuri-kondiittoriksi opiskeleva Laine kertoo.

Elias Laine jännittämässä kisan lopputulosta. Toisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelija ei ole vielä aivan varma, onko ala hänelle tulevaisuuden ammatti. – Pidän opiskelemisesta kyllä, mutta ala on aika raskas, Laine mietti.

Suolaisen kategorian voittoon ylsi Eevamaija Koivusalmen, Meri Rajalan ja Roosa Ruoholan lohituulihattu.

Opettaja Tiina Heinonen Kangasalan Tredulta kertoo, että nimikkoleivoskisa oli opiskelijoille hieno haaste.

– Lepokodin väki meille kisaa ehdotti. Yhteistyö olikin oikein mukavaa. Kävimme talvella opiskelijoiden kanssa tutustumassa Lepokotiin paikan päällä. Perjantain finaalia edelsi semifinaali koulun oman väen kesken, minkä perusteella valittiin finaaliin päässeet tuotteet.

Mirja Tyynysniemi palkitsemassa suolaisen kategorian voittajia, Eevamaija Koivusalmea ja Roosa Ruoholaa. Kuvasta puuttuu Meri Rajala, joka kuuluu voittajaryhmään, mutta ei päässyt perjantain finaaliin paikan päälle. Kuvassa myös makean kategorian voittaja Elias Laine ja etualalla näkyy Jussi Lehtonen Lepokodilta.

Kilpailun raati koostui Lepokodin, Tredun ja Kangasalan kirjaston väestä. Moni raatilainen kertoi kisan olleen tiukka – opiskelijoiden leivokset olivat erittäin onnistuneita kautta linjan. Raati kiinnitti huomiota makuun, ulkonäköön, reseptin toteutettavuuteen ja tarinaa, eli siihen, miten leivos kytkeytyy Lepokotiin.

Leivoskisan raati aloittamassa maistelu-urakkaansa.

Palkinnoksi kisan voittajat saivat sata euroa ja Lepokodista kertovan Tunnelmien talo -kirjan.

Kilpailun voittajaleivonnaisia tullaan jatkossa tarjoamaan Lepokodilla järjestettävien tapahtumien yhteydessä.

Leivoskisan finalistit: