Pääministeri Sanna Marin Kangasalla: ”Siitä tässä vaaleissa on kyse – arvoista”

Sanna Marinin juttusilla käynyt Pirjo Rasi keskusteli pääministerin kanssa viimeaikaisista tapahtumista lauantaina iltapäivällä Kangasalla. Kangasalalaisen Rasin suunnitelmissa on käydä vielä äänestämässä ennakkoon ennen vaalipäivää; sopiva ehdokaskin oli jo tiedossa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) keskittyi Kangasalan-vierailullaan paaluttamaan mielestään keskeisimpiä näkemyseroja sosialidemokraattien, kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä. Kyseisten puolueiden on etukäteen arvioitu kamppailevan tiukasti keskenään tulevissa eduskuntavaaleissa suurimman puolueen tittelistä.

Marin muistutti, että eduskuntavaaleissa on kyse arvoista – jotka hänen näkemyksensä mukaan poikkeavat kolmen suurimman puolueen kesken vahvasti toisistaan. Hän arvosteli etenkin kokoomusta aikomuksista leikata julkisia menoja miljardeilla euroilla, minkä hän näki merkitsevän sosiaaliturvan sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen heikkenemistä ja valtionosuuksien pienenemistä samalla kun veronkevennykset helpottaisivat varakkaimpien asemaa. Perussuomalaiset saivat Marinilta sapiskaa halusta ”yhteiskunnan käpertymiseen itseensä” ja myös eroamiseen jollakin aikavälillä Euroopan Unionista.

– Ei se leikkauspolitiikka tule tuottamaan muuta tulosta kuin sen, mitä se on aina tuottanut. Tässä ajassa on myös ollut äärimmäisen tärkeää, että meillä on vahvaa kansainvälistä yhteistyötä.

Leikkausten sijaan pääministeri näkisi järkevämmäksi satsata koulutukseen, osaamiseen ja hyvinvointiin – ja nostaa työllisyysaste 80 prosenttiin sekä pitää vuosittainen talouskasvu vähintään kahdessa prosentissa.

Sosialidemokraattien kangasalalaisen eduskuntavaaliehdokkaan Hanna Laineen vaalitilaisuudessa lauantaina Marin listasi hallituksen onnistumisia erilaisissa tasa-arvoteoissa muun muassa oppivelvollisuuden laajentamisen ja varhaiskasvatukseen liittyvien päätösten kautta.

Varsinaista ministerin ajankohtaiskatsausta Marin ei kuulijoille tarjonnut, mutta sivusi kyllä Ukrainan tilannetta. Pääministerin mukaan Ukrainan tukeminen vahvana länsimaiden yhteisrintamana on tärkeä viesti monille maille siitä, että maailmassa on tietyt pelisäännöt eikä minkäänlainen aggressio ole hyväksyttävää.

Juttuseuraa ja pyyntöjä kuvausseuraksi riitti Marinille Kangasala-talon ala-aulassa runsaasti. Kangasalta pääministerin kiertue jatkui vielä Pirkkalaan ja Nokialle.

 

Lue myös:

Ystävänpäivä pääministerin kanssa – Suoraman koululle saatiin perjantaina arvovieras