Muhis ja Kawa tarttuivat tarmokkaasti Liekin ohjaksiin – sekä ravintolatila, keittiö että ruokalista uudistuvat

Luopioisissa sijaitsevan ravintola Liekin uusilla yrittäjillä pitää kiirettä. Maaliskuun alussa ravintolan ohjaksiin siirtyneet ystävykset aloittivat heti tukun uudistuksia, joista ensimmäisenä vuorossa oli keittiö. Suurin uudistus oli tiskipaikan siirto, mikä antoi keittiölle paljon lisätilaa. Lisäksi hankittiin kaksikerroksinen pizzauuni, joka nopeuttaa pizzojen valmistusta varsinkin kesällä.

Haastatteluhetkellä remontissa ovat asiakkaiden WC-tilat, ja baaritiskin uudistumisvuoro tulee vielä ennen kesää.

Yrittäjät – jotka haluavat julkisuudessakin esiintyä ihan vain lempinimillään Muhis ja Kawa – tekevät pitkää päivää, jotta kaikki olisi valmista niin nopeasti kuin mahdollista.

– Myös ruokalista päivitetään lähiaikoina. Buffet-lounas pysyy ennallaan, mutta silloin tällöin lounaalla tarjotaan myös kulttuuriimme kuuluvia ruokia. Lisäksi tarjolle tulee omilla resepteillämme tehtyjä, tuoreita pizzoja ja hampurilaisia, Kurdistanista syntyisin olevat Muhis ja Kawa kaavailevat.

Muhis (vasemmalla) ja Kawa aloittivat Liekin yrittäjinä maaliskuun alussa. Uusien yrittäjien avajaisia vietetään pääsiäislauantaina 8. huhtikuuta. Luvassa on kakkukahvit ja avajaistarjouksia.

Liekki on Muhikselle ja Kawalle jo entuudestaan tuttu paikka. Terveydellisistä syistä Liekin yrittäjyydestä syrjään siirtynyt Sowar Daoud on heidän ystävänsä.

– Kävimme Liekissä paljon jo viime kesän aikana ja tunnemme hyvin Liekin ja sen työntekijät, Muhis kertoo.

Myös Luopioinen on kaksikolle jo hyvinkin tuttu kylä. Molemmat kehuvat sen rauhallisuutta ja ihmisten ystävällisyyttä. Muhis on jo muuttanut vaimoineen Luopioisiin, ja Kawa etsii parhaillaan asuntoa sieltä yhdessä vaimonsa kanssa. Yrittäjät ovat asuneet aiemmin Tampereella.

– Meillä on ollut hyvin tervetullut olo. Kun muutin Luopioisiin, monet tarjosivat oma-aloitteisesti apuaan ja kehottivat kysymään apua tarvittaessa. Ihmiset lähestyvät meitä rohkeasti, tervehtivät ja tulevat juttelemaan. Ei tällaiseen asenteeseen kovin helposti Tampereella törmännyt, Muhis kiittelee.

Paljon kokemusta ravintolatyöstä

Sekä 16 vuotta Suomessa asuneella Muhiksella että 13 vuotta Suomessa asuneella Kawalla on rutkasti aiempaa kokemusta ravintolatyöstä. Molemmat ovat työskennelleet ravintoloissa sekä työntekijänä että yrittäjänä.

Liekissä työskentelee Kawan ja Muhiksen lisäksi viisi työntekijää. Lisäksi pian alkavaa kesäsesonkia varten palkataan tänäkin kesänä töihin paikallisia nuoria.

– Lupaamme tehdä parhaamme ja kaiken viimeisen päälle, jotta asiakkaamme olisivat Liekkiin ja sen ruokaan tyytyväisiä, Muhis ja Kawa sanovat painokkaasti.