Äänestysaktiivisuus notkahti Pälkäneellä, Kangasalla äänestettiin hieman aktiivisemmin kuin edellisissä eduskuntavaaleissa

Äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa notkahti Pälkäneellä hieman. Pälkäneellä kävi äänestämässä 71,1 prosenttia äänioikeutetuista, kun vuonna 2019 äänestysprosentti oli 72,9. Kangasalla tämän vuoden eduskuntavaaleissa antoi äänensä 75 prosenttia äänioikeutetuista, kun neljä vuotta sitten äänestysprosentti oli 74,8.

Aktiivisimmat äänestäjät Pälkäneellä oli Kostianvirran etelä- ja itäpuolella, jossa äänestysprosentti oli 73,3. Viime eduskuntavaaleissa ahkerimmin äänestettiin Aitoossa, mutta nyt Aitoon äänestysprosentti tippui reilulla neljällä prosenttiyksiköllä ja oli 71,3.

Kangasalla ahkerimmin äänestettiin jälleen Kautialassa, jossa äänestysprosentti oli 82,6. Äänestysprosentti ylsi yli 80:n myös Vatiala 2 -alueella ja Ruutanassa.

Pälkäneellä matalimmaksi äänestysaktiivisuus jäi viime eduskuntavaalien tapaan Rautajärvellä, jossa äänestysprosentti oli nyt 68,3. Kangasalla laiskimmin äänestettiin Kuhmalahdella ja Sahalahdella. Kuhmalahden äänestysprosentti oli 66,4 ja Sahalahden 69,9.

Kokonaisuudessaan Kangasalla äänestettiin Pirkanmaan neljänneksi aktiivisimmin yhdessä Kihniön kanssa. Edelle kiilasivat Pirkkala (äänestysprosentti 78,1), Vesilahti (77,6) ja Lempäälä (76,5). Pirkanmaalla kolmessatoista kunnassa äänestettiin aktiivisemmin kuin Pälkäneellä. Laiskimmin vaaliuurnille lähdettiin Mänttä-Vilppulassa, jossa äänestysprosentti oli 67,3.

Koko Pirkanmaan vaalipiirin äänestysprosentti oli 73,6, joka oli samaa luokkaa kuin neljä vuotta sitten (73,7).